Visa alla bilder
Visa film

Kawasaki ZG 1300-6 — 1985

Kawasakis sexcylindriga tungviktare som i många avseenden var ett tungt svar till Hondas CBX på åttiotalet. Gott om effekt och vikt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig trots sin tyngd och skön att lyssna till. Ett bra och vettigt exemplar med en fin historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15682
HYLTEBRUK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig trots sin tyngd och skön att lyssna till. Ett bra och vettigt exemplar med en fin historik."

Beskrivning

Den stod osåld hos en MC-handlare i Falkenberg ett par år innan den första ägaren köpte hojen 1988. Bara två år senare kände han att det var Harley som drog och hans yngre bror, tillika den nuvarande ägaren, tog över cykeln. Vid 18 års ålder och med ett färskt tungt A-kort var det ett rejält steg från hans gamla 125:a till en cykel på 1286 cm3, en tjänstevikt på 330 kg och en effekt på 120 hästkrafter. Registret visar däremot 101 hästkrafter, men alla datablad visar 120. Från 1990 och i drygt 10 år framåt avverkade den nuvarande ägaren många långfärdsmil, främst i Norden men också två rejäla kontinentäventyr över Alperna. Det sociala livet med familj, hus och annat gjorde att cykeln ställdes att vila runt millenieskiftet, men den startades ändå regelbundet fram till 2010. Originalnycklarna var förlorade under flera år och hittades nyligen med ett par av dem något ytrostiga, men lätta att göra rena och fina. I drygt 10 år har hojen stått orörd i garaget och nu är den en tung samlarhoj med ett särskilt vackert ljud från den lilla, men i sammanhanget stora, sexcylindriga motorn.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1988-05-17 
 • Avläst mätarställning
  71 608 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den är inte startad på 10 år och inte besiktigad sedan 1999. Vid dokumentationstillfället väntade ägaren på delar. Han kommer under auktionstiden byta bränslepump och batteri, starta cykeln och säkerställa funktionen innan leverans.

 • Skick interiör:

  Hel och ren sadel, komplett originalverktygsats i ett vällagrat och ytrostigt skick.

 • Skick exteriör:

  Fin och fräsch lack, bra krom- och gummidetaljer. Lite aluminiumärg på huvudbromscylindrarna. Godkända, men förstås äldre, däck på fina fälgar. Två tidstypiska packväskor ingår, på bilderna dammiga men senare rengjorda.

 • Skick helhet:

  En bokstavligt talat tung representant för de största motorcyklarna på åttiotalet i ett trevligt originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-01-05
Ursprungsbesiktning: 1985-03-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-05-17
Senast godkända besiktning: 1999-07-09
Besiktigad tom: 2000-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Kawasaki Z 1300-6 introducerades 1979 och tillverkades fram till 1989. Rak sexa på 1286cc som på den tiden gav imponerande 120 hästar. Den hade en toppfart på runt 220 km/h och var med det en av de snabbaste motorcyklarna på marknaden. Den var också känd för att vara en mycket bekväm hoj med bra köregenskaper trots sin ansenliga tyngd med en tjänstevikt på 330 kg, och populär bland touring- och långdistansåkare. Förutom den kraftiga maskinen och de bra köregenskaperna var den också välutrustad med bland annat en digital hastighetsmätare och varvräknare, justerbara backspeglar och en aerodynamisk design som gav bra skydd mot vind och väder. Kawasaki Z 1300-6 var en av de mest eftertraktade modellerna från Kawasaki på åttiotalet, och är fortsatt ett samlarobjekt för entusiasterna idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hyltebruk

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG