Visa alla bilder
Visa film

BMW 1602 — 1975

En klassisk 1970-talsikon i ett mycket i fint skick, såld som ny i Sverige!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar utmärkt och presterar felfritt. Den har fortfarande den karaktäristiska kvalitetskänslan som kännetecknar en BMW."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15660
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar utmärkt och presterar felfritt. Den har fortfarande den karaktäristiska kvalitetskänslan som kännetecknar en BMW."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren förvärvade bilen 2018 och har sedan dess enbart använt den som sommarbil. När den inte har varit i bruk har den alltid förvarats i ett garage. Tidigare har bilen haft endast några få men långvariga ägare och troligen lackerades den om i början av 2000-talet.

En av bilens historier är att den köptes ny av en musiker som direkt efter köpet monterade en typisk 70-tals matta i bagageutrymmet, detta för att skydda sina dyra instrument under resorna. Mattan är fortfarande på plats i bagageutrymmet.

Den nuvarande ägaren har utfört diverse underhållsarbete på bilen, inklusive byte av vattenpump och termostat, topplockspackning, olika bussningar, stötdämpare och bromsar.

Bilens kaross är rak och slät, utan synlig korrosion eller plåtskador. Den är besiktigad och godkänd fram till 2024-10-31, vilket betyder att den är körklar och redo att hämtas direkt om så önskas. Diverse kvitton och fordonshandlingar samt en instruktionsbok följer med bilen. Total körsträcka är troligen 13163 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1974-09-06 
 • Avläst mätarställning
  31622 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och stadig på vägen. Eftersom bilen är utrustad med en manuell choke måste motorn, precis som med alla andra bilar från 70-talet, värmas upp innan den når sin fulla potential. Fälgar och däck är i gott skick.

 • Skick interiör:

  Inredningen är original och i bra skick. Den är ren o fräsch, men bär vissa mindre spår av slitage. Stadiga säten med snygga nackstöd, bra mattor och ett fint innertak. Bilen har någon gång utrustats med en extra varvräknare och en temperaturmätare, som inte är original.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fräsch utan tecken på rost eller plåtskador, även underredet är i ett gott skick. Bilen har som vi tidigare nämnt, lackerats om och är i ett fint skick, med endast några mycket få mindre lackskador. Kromet är i ett gott skick med några lätta oxidfläckar här och där. Högra hörnet av främre stötfångarens gummilist behöver monteras om korrekt.

 • Skick helhet:

  Denna BMW:n är ett utmärkt exempel på en riktigt snyggt och välskött exemplar av en 1602, som både är redo för sin nästa ägare och för sommarens alla trevliga motorträffar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-23
Ursprungsbesiktning: 1974-09-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-09-06
Senast godkända besiktning: 2022-10-11
Besiktigad tom: 2024-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Den tvådörrade versionen av 1600, kallad 1600-2, debuterade på Geneve Motor Show i mars 1966 och såldes fram till 1975. 1971 förenklades modellbeteckningen till "1602" och på 1600-2 stod det bara "1600" på emblemet. Motorn var en 1,6 liters M10-motor som genererade 85 hk (63 kW) vid 5 700 rpm.

En högpresterande version, 1600 TI, introducerades i september 1967. Med en dubbla Solex förgasare från 1800 TI, producerade 1600 TI 105 hk (77 kW) vid 6 000 rpm. Fordonsvikten för 1600 TI var 960 kg.

När 2002-modellen lanserades, avbröts produktionen av 1600 TI

En begränsad produktion av en cabriolet-versionen startades i september 1967 och producerades av Baur från 1967 till 1971. Även en hatchback-modell med beteckningen 1600 Touring introducerades 1971 men upphörde redan 1972.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG