Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 "Oval" — 1957

50-tals VW i ett fantastiskt originalskick som endast har rullat 6055 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En originalbil i ett ovanligt välbevarat skick, skavanker och små rost finns men tillhör patinan. Motorn startade inte vid test men gick runt. Är genomgången av mekaniker i bromsar och maskin för två år sedan och därefter ej körd. Behöver ett nytt batteri och är sedan besiktigad för alltid och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14634
MALMÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En originalbil i ett ovanligt välbevarat skick, skavanker och små rost finns men tillhör patinan. Motorn startade inte vid test men gick runt. Är genomgången av mekaniker i bromsar och maskin för två år sedan och därefter ej körd. Behöver ett nytt batteri och är sedan besiktigad för alltid och körklar."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av en mjölnare i mellan Sverige. Han körde väldigt lite och lät den mest stå i sin lada. Spår av detta finns på del av taket i form av viss bleknad, då höns också vistades i ladan.
1977 köptes bilen av en man som brukade den sparsamt till 1980 då den såldes till förre ägarens bror, bilen hade då rullat ca 4000 mil. Han sålde den vidare till sin bror som var en mycket stor bilentusiast och vårdade bilen ömt och bilen användes sparsamt sommartid till små utflykter.
Vid ett tillfälle blev det inbrott i bilen på förarsidan varvid kromlisten och rutramen
skadades. Rutramen lackades om och där har blivit lite sprutspackelblåsor och skadan på kromlisten är kvar. Förutom rutramen så har bilen kvar sin originallack från 1957.
Bilen har stått i villagarage sedan 1994 och har varje år startat utan problem och kördes senast sommaren 2014. Då ägaren avled 2016 tog hustrun hand om bilen men har inte kört den mer än när den besiktigades sommaren 2020 efter total genomgång av mekaniker. Hon vill därför nu sälja den till en VW-entusiast som kan fortsätta att vårda den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  60550 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 vxl  
 • Klädsel
  Grönt galon 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startade inte vid testtillfället på grund av dåligt batteri men motorn gick runt. Hade mekaniker som kollade bromsar och övrig mekanik för 2 år sedan och har därefter inte körts. Behöver nytt batteri och en startservice.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett fantastiskt skick, endast någon söm har släppt på dörrsidan vänster samt ett litet hål i klädsel bakom baksätets ryggstöd.
  Torra gummilister vid dörrar och bagagelucka.

 • Skick exteriör:

  Original lack med fin patina, ytrost i front och baksida skärmar, mycket fint krom, fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En trevlig och välbevarad bubbla med fin patina och historia. Trevligt utrustad med gasrulle, bensinkran och växelspakslås (nyckel finns). Även ett campingbord och campingservis i väska medföljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-05-13 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 2020-07-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Malmö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG