Visa alla bilder

Ford Super 2-D Coupé V8 — 1947

Representativ fyrtiotalare i originalutförande, förmodligen renoverad i USA och importerad till Sverige i början på 2000-talet

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Värdig och vacker med historik från hemlandet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
138 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16726
SVENARUM/VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Super 2-D Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Värdig och vacker med historik från hemlandet."

Beskrivning

Den registrerades 2004 i Sverige, men när importerades från USA är okänt. Sandahls köpte den samma år. Det finns tyvärr inga dokument eller handlingar hos ägaren. Vid tiden för bilens registrering gällde regeln om besiktningsbefrielse för fordon äldre än 1951.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  56 937 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad, men gick runt lite snabbare än normalt med ett kort tryck på startmotorn då det satt ett 12V batteri monterat. Det batteriet är nu demonterat till fördel för ett 6V. Bilen rullar lätt och är enkel att rangera för hand och fot. Fina fälgar och snygga navkapslar, äldre däck med via sidor och bra mönster.

 • Skick interiör:

  Interiören har klätts om vid något tillfälle och ger fortfarande ett fräscht intryck. Mattorna ser nya ut. Fina säten med endast mindre skador på framstolarna och ett litet märke på baksätet. Bra dörrsidor och innertak, men skulle bli ännu bättre av en rengöring. Instrumentpanelen har kvar sitt snygga ursprungliga utseende. En spricka i färgen på vänster sida ovanför handskfacket.

 • Skick exteriör:

  Äldre renovering, förmodligen över 30 år gammal, som har hållit sig väl. Några små blåsor runt dörrkanterna och på skärmarnas övre kanter. Karossen är rak och oskadad med ett rent och snyggt underrede. Motorutrymmet har färgen delvis flagnat med krackelerat. Kromdetaljerna är fortfarande blanka, men med ett visst slitage och oxid på sina ställen. Trasigt glas på ett av bakljusen.

 • Skick helhet:

  Även om motorn inte är startad, verkar den vara i skick med många nya delar och bör vara enkel att få i gång igen. En elegant kupé i typisk fyrtiotalsform med några få kosmetiska åtgärder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-09-22 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG