Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A Coupé — 1931

En A-Ford Coupé från 1931 med 5 rutor är en klassisk kaross och modell att bygga rod på. Här är ett oroddigt (bortsett från några detaljer) fint exemplar i ett trevligt originalutförande.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativ och snygg, om än med ett par yttre anmärkningar, och mycket mera lättkörd än sina tidigare syskon bland T-Fordarna. I den bemärkelsen också mera användbar som entusiastfordon."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
137 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16724
SVENARUM/VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model A Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativ och snygg, om än med ett par yttre anmärkningar, och mycket mera lättkörd än sina tidigare syskon bland T-Fordarna. I den bemärkelsen också mera användbar som entusiastfordon."

Beskrivning

Den registrerades i Sverige i april 1991 och Sandahls köpte den till samlingen 2001. Via en mer enträgen research och med hjälp av Riksarkivet går det säkert att få reda mer om bilens historik. Det finns tyvärr inga dokument eller handlingar hos ägaren. Vid tiden för bilens registrering gällde regeln om besiktningsbefrielse för fordon äldre än 1951. Bilens id-nummer sitter på motorn och är lite svåravläst, men verkar stämma överens med registret.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
  1992-06-01 
 • Avläst mätarställning
  30 987 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkblå/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är startad med en extern bränsletank. Bränsleledningar och ordinarie tank behöver bytas/rengöras. Bilen kräver en generell översyn och service före den tas i bruk. Uppgraderad med hydrauliska bromsar. Fina ekerhjul i gott skick med äldre däck.

 • Skick interiör:

  Fina tygsäten med matchande dörrsidor och bra innertak liksom en snygg instrumentpanel, ratt och golv. Det utfällbara bakre sätet, svärmorsluckan, är helt och fräscht.

 • Skick exteriör:

  Bilen har genomgått renovering för många år sedan och är fortfarande i ett presentabelt och trevligt skick. Karossen är rak och fin. Framskärmar i glasfiber. Någon liten buckla på det bakre hjulhuset och rostblåsor på taket och gangsterkepsen. Lacken är fin, även om det finns några mindre skador, märken och ett litet skav på svärmorsluckan. Underredet är fint, med lätt ytrost på fotbrädorna. Bra krom, blankt och snyggt.

 • Skick helhet:

  Att få bilen i trafik bör vara förhållandevis okomplicerat. De yttre åtgärderna är inte avgörande för helhetsintrycket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-17
Ursprungsbesiktning: 1992-05-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-06-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG