Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303 LS Cabriolet 1600 — 1974

En fin, väl fungerande och omhändertagen Bubbla Cabriolet, svensksåld med känd historik.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är något visst med en VW Typ1 Cabriolet, en riktig klassiker. Här i en fin färgkombination med god funktionalitet, trevligt skick och brukarvänlig."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
215 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15663
HALLSBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1303 LS Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är något visst med en VW Typ1 Cabriolet, en riktig klassiker. Här i en fin färgkombination med god funktionalitet, trevligt skick och brukarvänlig."

Beskrivning

En trivsam klassiker som har haft relativt få brukare och som har fått vederhäftig uppmärksamhet genom åren. Service, lagningar, lackering etc. har gjorts under resans gång, när så har varit påkallat. Så inte orörd och allt igenom original men i ett fint genuint skick och under- och vidmakthållen som sig bör. Körklar och besiktigad UA, nu besiktningsbefriad. En hel del dokumentation och instruktionsböcker medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-05-16 
 • Avläst mätarställning
  64749 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och motorn puttrade på bra, koppling och växellåda kändes tillförlitliga, så även hjulupphängning och bromsar. Bilen har några år och mil bakom sig men kändes pigg och lättkörd. Underrede kunde inte undersökas fullt ut men såväl besiktningar, som omdöme från ägare tyder på ett välskött och omhändertaget exemplar. Med det sagt, all respekt för att nästan femtio år kan ge sina ärr.

  Eberspächer monterad men funktion osäker, ej använd av nuvarande ägare.

 • Skick interiör:

  Inredning i originalskick med visst slitage. Tillbehörsratt med lädergrepp. Nyare Panasonic-stereo med högtalare i dörrar.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lackering, fint krom, glas och fälgar samt däck. Suffletten förefaller tät och i bra skick men med lite slitage. Vid foto- och besiktning inför försäljning var det så kallt, att vi inte ville trycka ihop suffletten allt för mycket, när vi fällde ner den. Sufflettskydd saknas.

 • Skick helhet:

  En trevlig Bubbla Cabriolet i ett genuint och körklart skick, som längtar till ännu en sommarsäsong, där den tillsammans med ny ägare kan få njuta av landskap och dofter i ett behagligt tempo.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-09
Ursprungsbesiktning: 1974-05-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-05-16
Senast godkända besiktning: 2022-03-09
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Efter att produktionen av Bubblan kommit igång blev det även öppna vagnar from 1949. Fanns olika varianter, både två och fyrsitsiga men Karmann-versionerna tog över. Deras fyrsitsiga versioner hade redan från början gedigen hantverkskvalitet med god precession. Inte minst gäller det sufflettarrangemanget i hög kvalitet och gedigna material, som även fungerade vintertid. De öppna vagnarna kom att utvecklas i stort sett som en vanlig "bubbla".

De senare modellerna av VW Typ 1 blev allt motorstarkare, fick större bagageutrymme och tidstypiska inredningsdetaljer för ökad säkerhet såsom inbyggda nackstöd. Till årsmodell 1971 kom 1302 LS med 1600-motorn och 50 hkr. Till 1973 blev det 1303 LS med en helt ny instrumentbräda samt panoramavindruta. Exteriört större baklysen och tanklucka med "fingergrepp". Året efter togs de sista LS-vagnarna in till Sverige och året därpå såldes den sista nya Cabrioleten i Sverige. År 1978 slutade VW att tillverka "bubblan" i Tyskland men Karmann fortsätter att bygga Cabrioleten fram tom 1980. Trots att det var en helt annan vagn än ursprunget drygt 30 år tidigare, var det ändå en liknande känsla.

Nu knackade framtiden på dörren och det var dags för efterföljaren Golf Cabriolet men det är en helt annan historia..

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hallsberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG