Visa alla bilder

DS 500 — 1924

En mycket ovanlig DS (David Senning) motorcykel byggd i Falun, Sverige, 1924. Den har ej varit brukad på 65-70 år. Ej renoverad bara underhållen och lackbättrad.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket trevligt och bra objekt som inte varit startat på många år men motorn grå runt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15653
DALA-JÄRNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DS 500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket trevligt och bra objekt som inte varit startat på många år men motorn grå runt."

Beskrivning

Denna ovanliga motorcykel byggd i Dalarna 1924 fick nuvarande ägares man som ersättning för att han reparerade en lastbil på 1950-talet. Den lär ha provkörts för många år sedan men har därefter stått still. Den återregistrerades 1946 då den inte användes under andra världskrigets svåra år med bl.a bensinransoneringar. DS:en är i ett mycket trevligt naturligt patinerat skick. Motorcykeln är ej renoverad utan bara skött och omhändertagen. Den verkar inte vara modifierad i någon högre grad vad vi kan förstå. Motorn går runt.

Veterinär David Senning var en känd förare på tillförlitlighetstävlingar, han provade flera märken men var inte nöjd med dessa och ville därför bygga en egen motorcykel. 1922 kom Senning i kontakt med ingenjör Gustaf Dahlin och de båda byggde en provserie på tio stycken med schweiziska M.A.G.-motorer och Husqvarnaramar . DS började serietillverkas 1924. Det var en 500 cc- och en 750cc-modell med M.A.G.-motorer samt ett fåtal med engelska JAP-motorer. Totalt tillverkades omkring 500 DS fram till 1927 i svart eller vitt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1924/1924 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  4 / 6 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  För ett otränat öga upplevs den som tämligen orörd och komplett. Den har ej varit startad på många år men motorn går runt. Några vajrar från styret saknas.

 • Skick exteriör:

  Patinerat originalutförande som bara tidens tand kan skapa. Lite penselbättrad. Eventuellt är skärmarna omlackerade någon gång.

 • Skick helhet:

  Ett fantastiskt spännande svenskt motorcykelobjekt i ett tämligen orört skick.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Dala-Järna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-03-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG