Visa alla bilder

Chevrolet Camaro Z28 IROC V8 5,7 TPI — 1988

En åttiotals, värsting Camaro i ett något stukat skick på grund av inbrott. Mycket nytt och bytt.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra tillfälle för den som har tid och kunskap att skaffa sig en Camaro."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14573
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett bra tillfälle för den som har tid och kunskap att skaffa sig en Camaro."

Beskrivning

Bilen inhandlades av nuvarande ägare i Texas (USA) 1989 där bilen hade 1 tidigare ägare. Nuvarande ägare tog med sig bilen som flyttgods från USA till Sverige 1990. Bilen har alltid varit garageparkerad och den är avställd sedan 2017. Då det skett inbrott i bilen känner ägaren att han har inte tid och möjlighet att underhålla bilen på ett bra sätt. Batteriet är stulet och kablar avklippta, se bild. Låset på vänster dörr är uppbrutet. Innerhandtagets vinyl på vänster dörr har lossnat lite. Varningslampa (service Engine Soon) tänds efter ca 30 min färd detta kan bero på felaktig luftsensor. Växellådan, katalysator och generator samt startmotor utbytta. Mycket dokumentation medföljer som importpapper, köpebevis, kvitton, se bilder. Flera dokument som inte finns med på bild som t ex alla besiktningsprotokoll och flera kvitton medföljer också. Bilens mätare har gått runt ett varv men den har rullat ca 17 000 mil.

OBS! Köparen ombesörjer själv kostnad av bärgning av bilen upp från garaget om de inte klarar av det själva. Säljaren kan inte flytta bilen ur garaget.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1990-10-23 
 • Avläst mätarställning
  4590,9 miles 
 • Kw / hk
  176 / 240 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går ej att starta på grund av att batteriet är stulet och kablarna avklippta, se bild. Bilen rullar inte eftersom det inte går att lägga ur växeln. (Förmodligen behöver man koppla in ström i bilen för att det ska gå.)

 • Skick interiör:

  I bra skick. Vinylfoder vänster dörrhandtag har släppt.

 • Skick exteriör:

  Lack i normalt skick det finns en liten lackskada höger bakskärm. Buckla vänster dörr, se bild. Liten buckla under höger ytterspegel.

 • Skick helhet:

  Ett mycket bra objekt. Det går i dagsläget inte att lägga ur växeln så bilen rullar inte. Förmodligen måste man koppla in ett batteri för att kunna lägga i neutral. Har ej upptäckt någon rost.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-12-09
Ursprungsbesiktning: 1990-09-22 (regbes) (Ombes:20151030)
Datum i trafik första gången: 1990-10-23
Senast godkända besiktning: 2016-10-11
Besiktigad tom: 2018-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Camaros värsting version, IROC, har fått sitt namn från racingserien "International Race Of Champions". Det var en entypsserie där Camaron användes som tävlingsbil mellan 1984 och 1989.
IROC introducerades 1985 på marknaden för de som ville köpa en uppgraderad Camaro utvecklad med erfarenheterna från tävlingsbanorna. Den hade ett betydligt bättre chassie än den vanliga Camaron med bland annat bättre fjädrar, stötdämpare och krängningshämmare. Den hade även vidareutvecklad variant av bränsleinsprutningen, som kallades TPI (Tuned Port Injection)
Get your hands on one today before they’re all gone

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG