Visa alla bilder
Visa film

Bentley 3 1/2 litre Park Ward Streamline — 1933

En prisvinnande Bentley med en specialbyggd Streamline kaross från Park Ward Coachwork London. Nuvarande ägare har haft den i snart 23 år. Detta är en av de första bilarna som tillverkades efter att Rolls Royce tog över tillverkningen av Bentley.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som jag träffade på i mitten 1980-talet och som fortfarande håller sig i ett utmärkt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
1 500 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14038
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley 3 1/2 litre Park Ward Streamline?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som jag träffade på i mitten 1980-talet och som fortfarande håller sig i ett utmärkt skick."

Beskrivning

Denna Derby-Bentley med "Streamline kaross" av Park Ward såldes av Jack Barclay i London. Det är ett tidigt exempel på strömlinjeform inom bilvärlden. Den vann pris i Concour de Charme tävlingen i Bournemouth 1934. Bilen importerades till Sverige 1982. Det är nu tredje ägaren i Sverige som säljer bilen som han haft i snart 23 år. Den har under denna period lackerats om i förutvarande vita kulör samt omhändertagits av en Rolls Royce och Bentleyspecialist i mellansverige.

Biltillverkaren Rolls-Royce köpte 1931 Bentley Motors. Två år senare presenterades en helt ny Bentley som var baserad på Rolls-Royce-teknik. Man ville bygga en sportig, något mindre bil än fabrikens övriga modeller. Den skulle ha god prestanda men samtidigt vara tyst och bekväm. Motorn var en utveckling av en befintlig sexcylindrig Rolls-Royce -motor som gav 110 hästkrafter. Växellådan hade synkronisering på de högre växlarna. Bilen såldes som chassi och karosserna beställdes från ledande karossmakare.

Modellerna brukar kallas för "Derby Bentleys" eftersom de byggdes i Rolls-Roycefabriken i Derby och inte som W.O-bilarna i London. De tillverkades totalt i 2411 exemplar. Fabriken kallade den " The Silent Sports Car" i reklamen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1933/1933 
 • Första registreringsdatum
  1983-05-19 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  90 / 122 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick.

 • Skick interiör:

  Bra skick med omklädd baksoffa och färgbättrade framstolar.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En trevlig bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-03-08 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1982-09-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-05-19
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Biltillverkaren Rolls-Royce köpte 1931 Bentley Motors. Två år senare presenterades en helt ny Bentley som var baserad på Rolls-Royce-teknik. Man ville bygga en sportig, något mindre bil än fabrikens övriga modeller. Den skulle ha god prestanda men samtidigt vara tyst och bekväm. Motorn var en utveckling av en befintlig sexcylindrig Rolls-Royce -motor som gav 110 hästkrafter. Växellådanhade synkronisering på de högre växlarna. Bilen såldes som chassi och karosserna beställdes från ledande karossmakare.

Modellerna brukar kallas för "Derby Bentleys" eftersom de byggdes i Rolls-Roycefabriken i Derby och inte som W.O-bilarna i London. De tillverkades totalt i 2411 exemplar. Fabriken kallade den " The Silent Sports Car" i reklamen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG