Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 56 3.7 — 1939

En gammal bruksbil som har hållit sig riktigt bra. Efter uppstart och igångsättande blir den riktigt trevlig.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig Volvo i ett trevligt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15478
BOLLNÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 56?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En ovanlig Volvo i ett trevligt skick."

Beskrivning

Detta var Volvos dyraste och lyxigaste modell 1939. Den byggdes endast i cirka 1300 exemplar. Mindre än 10 stycken finns bevarade idag enligt uppgift. Lågmilare. Avställd krigsåren 1939-1945. Bilen ställdes av igen 1958 och har stått i garage sedan dess. Bilen stod i Walfridssons bilaffär i Sunne bakom ett skynke på lagret. Motorn går runt med handkraft men behöver en allmän översyn och uppstartsservice. Bra originalklädsel men den bör ses över, främst vid dörrarna. Ett sällsynt objekt. Original fyrfärgsbroschyr och instruktionsbok sägs finnas men hittades inte vid fototillfället. Nytillverkat avgassystem i rostfritt stål medföljer i kartong, ej uppackad. Volvomärket som skall sitta högst upp på bakluckan lär också finnas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1939 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  89681 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej provkörd eller startad vid fototillfället på grund av långt stillestånd. Motorn går runt.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel som behöver ses över, främst vid dörrarna. Torrspruckna lister.

 • Skick exteriör:

  Sliten lack med spår av brukande. Viss rost finns, se bildexempel. Torrspruckna däck runtom.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett lättare renoveringsskick och behöver en uppstartsservice och allmän översyn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1989-06-08 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: -
Datum i trafik första gången: -
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Volvo PV 53-56 ersatte den tidigare PV 51-52. Bilen moderniserades med mjukare fjädring, bättre styrning, ny inredning och instrumentpanel. Exteriört fick bilen en modernare front än tidigare. PV 53 (Standard) och PV55 (Lyx) saknade utbyggt bagageutrymme. PV54 (Standard) och PV56 (Lyx) hade utbyggt bagageutrymme.

Tillverkades enligt följande:

1938–1945
PV53: 1204 st
PV54: 814 st
PV55: 286 st
PV56: 1321 st

Under kriget utvecklade Volvo ett eget gengasaggregat som hängdes baktill på bilen med ett stödhjul, det vill säga inte i bagageutrymmet.

På så sätt man fick plats med bränslet där utan att använda tackräcke. Aggregatet kallades för ”eftertanken”. Under kriget levererades bilarna främst till Krigsmakten samt till Polisen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bollnäs

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG