Visa alla bilder

Lincoln Continental Cabriolet — 1947

The American dream, här i Lincoln Continentals överdådiga förpackning. Allt i en sober färgkombination och med några tekniska uppdateringar för bättre prestanda och funktionalitet.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I den här vagnen "smyger" man inte omkring, här får man full uppmärksamhet, med all rätta. Att susa runt i denna imposanta vagn, ger en en känsla av Hollywoodfilm och efterkrigstidens optimism, samtidigt som omgivningen sträcker på nacken och vinkar ivrigt. Kombinationen originalutförande, skicket och uppdateringar gör den till en snygg och väl fungerande representant från Dollargrinens era. I den här vagnen färdas man."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
206 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16999
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Lincoln Continental Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I den här vagnen "smyger" man inte omkring, här får man full uppmärksamhet, med all rätta. Att susa runt i denna imposanta vagn, ger en en känsla av Hollywoodfilm och efterkrigstidens optimism, samtidigt som omgivningen sträcker på nacken och vinkar ivrigt. Kombinationen originalutförande, skicket och uppdateringar gör den till en snygg och väl fungerande representant från Dollargrinens era. I den här vagnen färdas man."

Beskrivning

Den här vagnen kom till Sverige i oktober 2017. Enligt uppgift har den tidigare gått i Kalifornien. Genom åren har en sådan här vagn fått uppmärksamhet och omvårdnad. Just i detta exemplaret har en del försiktiga uppgraderingar gjorts. Originalmotorn, V12:an, är utbytt mot en Lincoln V8 från 1954 för bättre prestanda, ekonomi och driftssäkerhet. Elsystemet är bytt till 12-volt av samma skäl. Delar av el-funktioner som drevs med hydraulik, såsom eldrivna fönsterhissar har numer elmotorer. I övrigt är bilen i körklart skick.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1947/1947 
  • Första registreringsdatum
    2017-10-15 
  • Avläst mätarställning
     
  • Kw / hk
    110 / 150 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Blått skinn och textilmattor 
  • Färg
    Blå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och gick fint i motor och drivlina. Provkörning i lugnt tempo visar på styrning, växling, bromsar etc. i bra och välfungerande skick. Ej kontrollerad på lyft men av det som kunde ses, såg det bra ut. Hela konstruktionen är robust.

  • Skick interiör:

    Fin inredning, klädsel, dörrsidor och mattor i fint skick, troligen renoverat. Instrumentbrädan, mätare och detaljer i originalskick med brukspatina. Allt förefaller fungera.

  • Skick exteriör:

    Lackering i bra skick som har brukspatina. Krom-, glas, och övriga detaljer i likaledes bra skick. Bra däck, ålder okänt. Motor- och bagageutrymmen förefaller vara i original och i bra skick för sin ålder. Sufflett och cabställning i fint skick. Funktionen är elektrisk och fungerade men strejkade delvis vid besiktning men är nu i ordning igen.

  • Skick helhet:

    En vagn i trivsamt skick med mycket av originalkänslan kvar. Det har gjorts uppdateringar och det finns brukspatina, med det sagt är det en härlig klassiker och tidskapsel, från slutet av 40-talet. Modellen kom för 85 år sedan och är såväl i USA som här, ett välkänt och eftertraktat entusiast- och motorhistoriskt intressant samlarfordon.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-07-26
Ursprungsbesiktning: 2017-10-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-10-15 (470101)
Senast godkända besiktning: 2017-10-05
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Lincoln Continental är en modellserie som tillverkats av Ford åren 1939 - 2020. Både i verkligheten och inom film, har modellen en viss dramatik över sig. John F Kennedy sköts ihjäl i en Continental, och i otaliga filmer har de förekommit. Tex i James Bond och filmen Goldfinger.

Den första Lincolnmodellen presenterades 1920 och var utvecklad av den kände motor- och billegenden Henry M Leland. Han hade lämnat sin position inom GM och Cadillac, för att initialt tillverka flygmotorer men när första världskriget var över blev det återigen bilar. Från 1922 ingick Lincoln i Ford-koncernen och blev dess prestigemärke. Från 1932 - 1948 hade man bl.a. en tolvcylindrig motor på tillverkningsmenyn. År 1939 togs Continentalversionen fram. Faktum var att den byggde på en personlig vagn av Zephyr-modellen, som byggts för Edsel Ford. Namnet fick den för att den hade en del europeisk styling, därav Continental. Bl.a. det karaktäristiska bakmonterade utanpåliggande reservhjulet var ett sådant attribut. Efter andra världskrigsutbrottet och sedermera USAs inmarsch i kriget upphörde produktionen modellåren 1943 -1945. Bilarna som så småningom kom efter freden 1945, var primärt förskrigsversionerna med förändrade lykt- och grillarrangemang. De versionerna tillverkades årsmodellerna 1946-1948. Samtliga vagnar 1939 - 1948 hade en V12 om 4,8L.

Därefter vilade man på hanen till generation II, som tillverkades till årsmodellerna 1956-1957. Det kom att byggas olika versioner på Continental-temat fram till tionde generationen 2020.

Lite kuriosa är att generation I 1939 - 1948 räknas som en "Full Classic" av Classic Car Club of America, vilket är en av de senast byggda bilmodellerna att nå den statusen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG