Visa alla bilder

Bentley Eight 6.75 V8 — 1987

Svensksåld Bentley i fint skick med få mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna Bentley ger ett mycket gediget intryck, full servicehistorik tillsammans med ett ovanligt välskött utseende bör tilltala varje entusiast."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
168 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13525
LÖDDEKÖPINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Eight?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna Bentley ger ett mycket gediget intryck, full servicehistorik tillsammans med ett ovanligt välskött utseende bör tilltala varje entusiast."

Beskrivning

Denna bil såldes ny 1988-07-01 av Förenade bil i Stockholm, men registrerades inte här utan exporterades direkt av sin nya ägare till Isle of Man. Där brukades den under flera år och servades på auktoriserad verkstad, vilket är väl dokumenterat. 2008 togs bilen tillbaka till Sverige och den har sedan dess brukats och vårdats av sina ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  2008-05-19 
 • Avläst mätarställning
  133950 km 
 • Kw / hk
  179 / 243 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grafit metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går mycket fint och växlar mjukt, fullt dokumenterad servicehistoria.

 • Skick interiör:

  Välhållen inredning med mycket få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Lackering i fint skick med ytterst få små defekter. Bra krom och fälgar.

 • Skick helhet:

  En fantastisk bil i toppskick, välservad och känd historia.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-22
Ursprungsbesiktning: 2008-05-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-06-19
Senast godkända besiktning: 2021-02-24
Besiktigad tom: - 2023-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Bentley hade under sextio- och sjuttiotalen reducerats till en Rolls-Royce med annan kylargrill. Resultatet blev att kunderna hellre lade sina pengar på det exklusivare systermärket och Bentleys försäljning sjönk drastiskt. Inför introduktionen av Mulsanne hade ägaren Rolls-Royce beslutat att göra större åtskillnad mellan de två märkena. Genom att hänvisa bland annat till Bentleys racinghistoria skulle fler kunder lockas tillbaka till märket. Namnet Mulsanne kommer från den berömda raksträckan på Le Mans, tävlingsbanan där Bentley vunnit fem segrar mellan 1924 och 1930.

Mulsanne
1980 presenterades Mulsanne. Den byggde vidare på företrädaren T-type och hade samma V8-motor på 200 hk. Detta var inte modellen som skulle bygga Bentleys nya identitet. Precis som företrädaren var den identisk med motsvarande Rolls-modell.

1987 kom den uppdaterade Mulsanne S, med modifieringar av hjulupphängning och interiör. Bilen ersattes 1992 av Brooklands.

Mulsanne Turbo
1982 togs det första steget i återuppväckandet av märket i form av Mulsanne Turbo, en ny Blower Bentley. Genom att förse motorn med ett turboaggregat ökade motoreffekten till 310 hk, vilket gav den tunga lyxbilen en rejäl prestandahöjning

Eight
1984 introducerades instegsmodellen Eight. Genom att hålla igen lite på lyxutrustningen kunde priset hållas lite lägre än för Mulsanne.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löddeköpinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG