Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 G B18 — 1966

Enägarbil i ett fint grundskick och med all äldre dokumentation sparad. Spännande historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint och intressant rullande objekt, och går absolut att köra med som den är efter lite bromsöversyn och allmän service."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15927
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 G?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint och intressant rullande objekt, och går absolut att köra med som den är efter lite bromsöversyn och allmän service."

Beskrivning

Den levererades till snickare Lennart Nilsson i Ullstorp utanför Önnestad utanför Hässleholm av Kristanstad Automobil AB den 5:e januari 1966. Nybilspriset var 12 590:- och inbyte lämnade Nilsson en Opel Rekord som värderades till 7 850:-. Med den avräkningen plus omsättningskatt (som det hette då) blev den totala summan jämnt 6 000:-. Lennart Nilsson lär ha kört med bilen sparsamt och med nuvarande mätarställning på 41 789 km bör den totala körsträckan vara knappt 14 800 mil. Att mätaren har gått runt ett varv bedömer vi som sannolikt. Senaste godkända besiktningen gjordes 2018-06-13 och bilen blev då också besiktningsbefriad. Bilen säljs för Allmänna Arvsfonden och utan reservationspris.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  41 789 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och lättstartad, startmotorn går inte många varv, eller ens ett varv, innan B18-maskinen ruskar igång. Klassiskt och tryggt tickande från ventillyftarna och en lika klassiskt lättmanövrerad växellåda. Bromsarna behöver lite gymnastik och/eller översyn och även en justering av parkeringsbromsen.

 • Skick interiör:

  Fin röd originalklädsel, det är bara på förarstolen ryggstöd som det finns lite slitage och några små hål. Bilen har haft överdragsklädsel i alla år och det märks, det finns ingen solblekning eller liknande. Instrumentpanelens ovansida är på sedvanligt PV- och Amazonvis lite sprucken och instrumenthuset har lika sedvanligt lite flagnad färg.

 • Skick exteriör:

  Ägaren har bytt alla skärmar och försökt sig på att lackera delar av dörrar, baklucka och trösklar på egen hand. Vill man ha sin G-serie i ett perfekt yttre är en hellackering nödvändig. Bakljusen är också lite för högt monterade. Men bilen är väldigt frisk i plåten, Nilson lät rostskydda den omsorgsfullt. Fyra begagnade skärmar följer med liksom några gummilister, en tank och annan ekonomiplåt.

 • Skick helhet:

  Bra exemplar från den eftertraktade och rara sista PV-modellen att köra som ett lättare projekt med en fin potential.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-07-08 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1966-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-06-13
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Årsmodell 1966 av Volvo PV var tänkt att tillverkas fram till industrisemestern 1966, men efterfrågan på den nya modellen Volvo 140 blev större förväntat och ledningen tog då snabbt beslutet att börja ställa om för produktionen för 140. Den fick inte bli försenad när den skulle börja produceras som årsmodell 1967. Därför tillverkades Volvo PV 544 serie G bara i två månader innan den sista PV:n rullade av bandet den 26:e oktober 1966. Och därför är också dessa G-seriemodeller ovanligare och eftertraktade, och dessutom hade de en rad förbättringar som bara fanns på just den årsmodellen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG