Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 C B18 — 1962

En bra och välvårdad Volvo 544 i ett presentabelt skick med endast två ägare.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och behöver inga omedelbara åtgärder förutom att framdäcken är torrspruckna. Med normalt underhåll har man en fin bil i många år framöver."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
86 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15894
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 C?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och behöver inga omedelbara åtgärder förutom att framdäcken är torrspruckna. Med normalt underhåll har man en fin bil i många år framöver."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1995 av den förste ägaren som haft Volvon i 32 år. Enligt mätarställningen använde den förste ägaren bilen väldigt lite under denna tid och snittet blir endast cirka 157 mil per år. Nuvarande ägares första kontakt med denna Volvo var när han såg den på en kundparkering i stan. Vilken fin Volvo tänkte han, och gick fram och beundrade bilen. Under vindrutetorkaren på förarsidan satt en lapp med texten: "Vilken fin bil du har, om den blir till salu, ring mig på telnr .............." och han höll med, den var fin! Av en tillfällighet blev han senare tillfrågad om han var intresserad av att köpa bilen vilket han då gjorde. Då var den nybesiktigad och hade bara rullat 5033 mil. Därefter har den stått avställd i garage större delen av de 28 år han ägt bilen och under dom åren har ägaren knappt kört 1000 mil. Bilen är enligt nuvarande ägare aldrig vinterkörd och under den första ägarens tid stod bilen uppställd under taket på Folkets Park i Södertälje. Under de senaste åren har nuvarande ägare bland annat rengjort och fräschat upp motorutrymmet och spolat kylsystemet samt bytt slangar och termostat. Även bränslesystemet har åtgärdats där tank, filter och bränsleledningar är utbytta och Volvon har fått ett nytt batteri, tändkablar, stift, kondensator, brytarspetsar och rotor. Avgassystemet har fått en ny ljuddämpare och alla packningar från grenrör och bakåt är nya. Bromssystemet är genomgånget och fungerar som det ska. Ny tätningslist till baklucka monterad. I förebyggande syfte efter startsvårigheter och upptäckt av brun sörja i bränsletanken lyftes toppen. Den rengjordes, ventilerna slipades in och nya tätningar och packning monterades. Arbetet är utfört av auktoriserad verkstad och nu går motorn som den ska.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1963-04-01 
 • Avläst mätarställning
  6118 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och drivlina. Snyggt och prydligt motorutrymme, och drivlinan känns fast och bra som gamla B18 och B20-motorer ofta gör.

 • Skick interiör:

  Volvon har överdragsklädsel som suttit på sedan ny men det finns en bild på hur förarstolen ser ut utan denna överdragsklädsel. Originalklädseln ser ut att vara i ett mycket bra skick. Litet hål i överdragsklädsel på förarsidans vänstra sida av ryggstöd. Instrumentpanelen har några sprickor. Dörrarnas tätningslister är lite torrspruckna men i övrigt är interiören i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering med sprutspackel blåsor och några lackbättringar finns. Gummilister lite torrspruckna se bilder. Kromverk är i ett bruksskick. Lite torrsprickor i däcken.

 • Skick helhet:

  En mycket trevlig entusiastbil som är besiktigad för alltid och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-10-26 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1963-04-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-04-01
Senast godkända besiktning: 2019-05-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo PV kom i mitten av 1940 talet och lade grunden för Volvos framgångar i Europa och USA.

1958 kom denna 544 modell med hel framruta och nya baklampor med mera. Bilen såg ut såhär fram till 1966 då produktionen upphörde efter nästan 20 år. 1962 kom den fina B18 motorn som av många betraktas som outslitlig. Motorn satt även i Amazon, P1800 och Volvo 140 fram till 1969.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG