Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 GL — 1990

Sen 244:a i ett snyggt och trevligt skick med två brukande ägare varav den senaste på entusiast- och sommarhalvårsnivå.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig 240 med originalutstrålning, de få attribut som har monterats är lätta att återställa om man vill ha en absolut originalkänsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15767
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 244 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig 240 med originalutstrålning, de få attribut som har monterats är lätta att återställa om man vill ha en absolut originalkänsla."

Beskrivning

Den nyregistrerades i oktober 1989 av Motoria AB i Kungälv, en Volvohandlare. Där tjänstgjorde den som demobil och såldes till sin första privata ägare först i september tre år senare, 1992. Då hade bilen inte rullat mycket och var i princip ny enligt änkan till den första ägaren. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2005 och har sedan dess brukat den som entusiastbruksbil på sommarhalvåret. Det finns noteringar och stämplar i serviceboken, men den första ägaren gjorde enligt uppgift också mycket service utanför boken.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-10-23 
 • Avläst mätarställning
  149 000 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Normal känsla och funktion i maskin och låda, i chassi och bromsar likaså. Det karaktäristiska och av någon anledning framträdande fläktljudet på den här modellen är intakt. Många är de som skulle kunna identifiera en Volvo 240 bara på ljudet.

 • Skick interiör:

  Fräsch och snygg inredning, klädseln är fin och sittdynorna stunsigt fasta. Ratten är begåvad med en slags ratthandske i skinn. I bagageutrymmet finns det spår av en ljudanläggning med sladdar och någon form av slutsteg, men ingen åverkan på inredningen i övrigt.

 • Skick exteriör:

  Enligt uppgift originallack, och i ett snyggt skick. Den nuvarande ägarens son övertygade tidigt sin far att få montera vita blinkers fram, GLT-fälgar och en liten sänkning med tillbehörsfjädrar. Någon liten ytrostfläck i på tröskeln vid vänster bakdörr, men bilen har varit extra rostskyddad genom den första ägarens försorg.

 • Skick helhet:

  En 244:a i ett bra bevarandeskick, modellen har långsamt blivit en attraktiv samlarbil, och det är just de lätt brukade och bra bevarade som är intressanta för många, som just det här exemplaret.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-08-28
Ursprungsbesiktning: 1989-10-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-10-23
Senast godkända besiktning: 2022-06-01
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Utveckligen från folkhems-Volvon med många liv och en lång modellcykel från 1975 till 1993 till en samlarbil sträcker sig över just många år. Det finns fortfarande 240-bilar som rullar som rena råa bruksbilar i vårt vintersaltiga land och på många ställen i USA är en 240 en av hårdaste bruksbilarna du kan köra, kanske främst på västkusten.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG