Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800S B18 — 1968

Volvos läckra sportvagn från 60-talet, här i ett fint användarvänligt skick. Besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen ger ett gott intryck men har några skönhetsfläckar på karossen. Har inte körts mycket senaste tiden så en service behövs."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
206 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15839
HULTSFRED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen ger ett gott intryck men har några skönhetsfläckar på karossen. Har inte körts mycket senaste tiden så en service behövs."

Beskrivning

Denna 1800 renoverades på 90-talet med bland annat nya skärmar. Nuvarande ägare köpte den 2002 och har använt den sparsamt sommartid. Under denna tid har han bytt fälgar samt renoverat bromsar mm, se ägaren kommentar. Med bilen följer lite delar samt originalfälgar och instruktionsbok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-07-25 
 • Avläst mätarställning
  34 123 Km 
 • Kw / hk
  76 / 103 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra men behöver en service. Renovering och genomgång av bromssystemet är utförd.

 • Skick interiör:

  Original inredning i ett fint skick med spår av normalt brukande.

 • Skick exteriör:

  En äldre renovering som klarat sig fint dock har det börjat komma lite rost i dörrarnas undersida samt i plåten vid avgasrörets utblås. Kromet är i fint skick. Originalfälgar med navkapslar och snobbringar medföljer.

 • Skick helhet:

  En härlig entusiastbil som efter en service är klar för sommarens evenemang.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-13
Ursprungsbesiktning: 1968-07-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-07-25
Senast godkända besiktning: 2016-05-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Ägarens kommentar

Följande är gjort på FHE 581 under min tid som ägare 2002 till 2022. Kontinuerligt underhåll och service Nya Pirelliband under stolsdynor. Renovering av: Bränslepump och bromsservo (original). Bromsar: Ny huvudcylinder. Fram, nya bromsok och skivor inklusive nav. Bak, nya bromscylindrar. Ny koppling och urtrampningslager, nytt svänghjulslager, Avgassystem och vattenpump. Nya Minilitefälgar 15x5,5 tum. Byte av hjullager fram och bak.

Fakta om modellen

Pelle Petterson var son till Helmer Pettersson, designansvarig på Volvo. Pelle praktiserade i slutet av 1950-talet hos designföretaget Frua i Italien. Hans skisser blev de som Volvo valde när de anlitat Frua för att rita en elegant GT-bil som efterföljare till Volvo Sport (P1900). P1800 presenteras för allmänheten på bilsalongen i Bryssel redan i januari 1960 och byggdes fram till 1972 som coupe´modell. Sedan i ytterligare 1,5 år som sportbackmodell vilken fick namnet P1800 ES.

De första åren pressades plåten i England där även bilarna sattes ihop hos Jensen på licens. Under 1964 flyttades produktionen till Göteborg och bilarna fick ett S tillagt i modellbeteckningen (P1800S). Sammanlagt byggdes cirka 30.000 bilar av P1800, P1800S, P1800E och P1800 ES.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hultsfred

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG