Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf Cabriolet Classic line — 1992

Detta är en svensksåld Golf Cab Classic Line 1992 i ett mycket bra originalskick. Skinninredning och elmanövrerad sufflett.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"För tankarna till en tid då man själv var i ett skick som denna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15904
VALLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Golf Cabriolet Classic line?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"För tankarna till en tid då man själv var i ett skick som denna."

Beskrivning

Bilen är lackerad rubinröd metallic och har röd canvascabriolet. Lacken och cabrioleten är original. Den vanliga Golf 1 i kupeutförande slutade tillverkas 1984 men Karmann som byggde Golfcabbarna åt Volkswagen hade då flera tusen karosser ståendes. Man fick ju vanliga kupekarosser levererade och sen byggde man om dem till cabrioleter. Man beslöt då att fortsätta bygga cabrioleter på Golf 1 karossen tills man hade gjort slut på dessa som man hade i lager och det dröjde ända till 1993 innan de var slut. Då hade VW redan hunnit fram till Golf 3, som sen blev den kaross som Karmann fortsatte bygga cabrioleter på. De sista två, tre åren byggde man ett antal specialserier. Det fanns till exempel Young Line, Sport Line samt Classic Line, som denna bil är ett exemplar av. Man kunde beställa dessa bilar med utrustning som inte fanns att få i de ordinarie cabrioleterna. Denna bil är beställd med elmanövrerad cabriolet, elhissar och skinninredning i beigt skinn. Dessa bilar är idag eftertraktade samlarobjekt och mycket ovanliga. Denna bil har dessutom fått hela skinninredningen professionellt restaurerad till nästintill nyskick. Canvascabrioleten är också den i mycket bra och fungerande skick. Lacken uppvisar lite spår av åren som gått och den har några stenskott och några små bucklor men är i ett bra skick för att vara 30 år gammal. Under 2022 har Golfen fått bland annat ett nytt avgassystem, fördelarlock, rotor, tändkablar, tändstift, olja och filter, nytt batteri och en ny drivaxel på höger sida. Denna byttes då damasken var dålig. En komplett ny drivaxel till vänster sida följer med bilen om man skulle vilja byta.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1993-04-29 
 • Avläst mätarställning
  167 210 km 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina, och insprutningen fungerar som den ska. Bilen är nyservad. Temperaturmätaren för kylvattnet är ur funktion.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket bra skick. Allt skinn i Inredningen restaurerades professionellt 2022 till ett mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett bruksskick med lätt slitage och spår av brukande. Bättre begagnade skärmbreddare och ny stenskottstejp medföljer, se bilder. Vänstra helljuset är något mjölkigt i glaset. 2 st nya helljus medföljer, se bilder. Däcken är i ett bra skick.

 • Skick helhet:

  Denna Golf Classic Line Cabriolet är i mycket bra originalskick med fungerande elcabriolet och elfönsterhissar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-26
Ursprungsbesiktning: 1992-05-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-04-29
Senast godkända besiktning: 2021-09-22
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vallentuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG