Visa alla bilder
Visa film

Vespa PX125 2T — 2007

Sista årsmodellen av en ikonisk getingform och klassisk design i lågmilat fint skick med bara drygt 500 mil på mätaren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Överraskande pigg med sina 7 hästar och 125 cm3. I en Vespa PX av de sista årgångarna är fyrtio- och femtiotalets designikon snyggt tolkad i samtiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
23 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15915
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Vespa PX125?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Överraskande pigg med sina 7 hästar och 125 cm3. I en Vespa PX av de sista årgångarna är fyrtio- och femtiotalets designikon snyggt tolkad i samtiden."

Beskrivning

Den levererades ny till den nuvarande ägaren i februari 2008, han såg scootern på MC-mässan i Göteborg och bestämde sig där och då. Ikonstatus, design och subkultur avgjorde köpet. Scootern har brukats sparsamt i och runt Göteborg på sommarhalvåret och mest på träffar och liknande sociala körningar. Nu ska ägaren sluta med att köra tvåhjuling och ägna sig åt sina entusiastbilar på fyra hjul istället.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2007/2007 
 • Första registreringsdatum
  2007-12-21 
 • Avläst mätarställning
  5 065 km 
 • Kw / hk
  5 / 7 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt med både elstart och kick, scootern fick ett nytt batteri nyligen. Klassiskt mönstrade bra däck, Michelin S83. Motorn på 125 cm3 hade på de sista årsmodellerna och marknader en slags katalytisk avgasrening för att möta kraven på emissioner även från en äldre motorkonstruktion. En effektiv och bra skivbroms kom som standard 1998, var en stor och förbättring och är eftertraktad idag.

 • Skick interiör:

  Snygg originalsadel i ljusbrun vinyl. Två snygga hjälmar som matchar sadeln och ett formsytt kapell följer dessutom med.

 • Skick exteriör:

  Svart originallack i ett fint skick, extrautrustad med pakethållare fram och bak, kromade sidobågar runt kåporna och en liten vindruta. En original gummimatta med frisk spänst ligger även på bensköldsgolvet.

 • Skick helhet:

  Tidlös klassiker i ett trevligt, fint och välutrustat originalskick. Välskött och välvårdad, alltid förvarad under kapell i ett varmt entusiastgarage.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-05
Ursprungsbesiktning: 2007-05-21 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2007-12-21
Senast godkända besiktning: 2016-08-16
Besiktigad tom: 2018-08-31
Årsskatt: 180 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Piaggios Vespa PX hade en lång produktionscykel mellan 1979 och 2007 med motorstorlekar på 125, 150 och 200 cm3. Den var den sista så kallade plåtscootern från varumärket med den klassiska formen och den lika klassiska tvåtaktsmotorn med direktdrift utan kedja eller kardan. Den motorn passar i alla Vespa-scootrar av modellen som internt och bland entusiasterna kallas för largeframe från 1959 till 2007. En äldre scooter från till exempel början på sextiotalet kan alltså ha en nybyggd PX-maskin från 2000-talet utan att det nämnvärt syns, även om ett tränat naturligtvis kan avgöra skillnaden direkt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG