Visa alla bilder
Visa film

Subaru SVX H6 — 1992

En av blott sex stycken SVX som såldes nya i Sverige. Sällsynt modell som sticker ut från mängden minst lika mycket idag som för 30 år sedan.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välbevarad bil som trots längre stillestånd ser mycket prydlig ut invändigt och utvändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15909
ÄLVÄNGEN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Subaru SVX?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välbevarad bil som trots längre stillestånd ser mycket prydlig ut invändigt och utvändigt."

Beskrivning

Med ett nypris på 299 000 kronor ansågs SVX vara mycket prisvärd. Brittisk press skrev "Better than a XJ-S!" Just det här exemplaret testades i Automobil nr 11/92 och fick gott beröm. Trots det såldes bara sex bilar i Sverige. Ägs av en Subaruentusiast som förvärvade bilen 2010. Den här vagnen har stått undanställd en del år och ser mycket välhållen ut.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-05-22 
 • Avläst mätarställning
  200 945 km 
 • Kw / hk
  169 / 230 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inte uppstartad då den stått still i flera år, senaste kamremsbyte var 2008. I den mån all elektronik kunnat kontrollerats upptäcktes inga fel. Domkraft saknas.

 • Skick interiör:

  Genomgående fint skick i allt. Lite nötning kan skönjas på kanten till förarstol men väsentligt mindre slitage än vad bilens 20000 mil säger. Det skvallrar om att här var det hög kvalitet som gällde från början.

 • Skick exteriör:

  Bilen var ute för en mindre olycka 2011. Då byttes förardörren och en del av bakskärmen lagades. I samband med reparationen lackerades hela bilen om. Lite senare uppstod rost i golvet där tidigare lagning var gjord och det åtgärdades. Då bilen inte använts särskilt mycket efter detta är lackeringen i det närmaste helt felfri. En liten bättring på kanten till det svarta partiet bak kan synas. Lampor glas med mera toppskick, dock har glaset i grillen gulnat lite av ålder. Original fälgar finns men behöver en uppfräschning.

 • Skick helhet:

  På det hela taget mycket fint skick in och utvändigt. Behöver en service, kamremsbyte och översyn i gummi, bromsar vätskor och sådant innan den blir helt körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-08-22
Ursprungsbesiktning: 1992-05-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-05-22
Senast godkända besiktning: 2013-03-28
Besiktigad tom: 2014-03-31
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älvängen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG