Visa alla bilder
Visa film

SAAB 99 Turbo 2.0L — 1977

Ikonisk Saab 99 Turbo med mycket historia och enorm potential, men behöver för närvarande renoveras.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nyligen tagen ur förvaring där den stått länge, nu rengjord och lätt att flytta. Dock har den inte startats på 10 år och kräver en grundlig inspektion innan uppstart samt översyn och renovering innan den kan anses vara trafiksäker. Detta fordon är ej testat av BWA."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15773
INGATORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 99 Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nyligen tagen ur förvaring där den stått länge, nu rengjord och lätt att flytta. Dock har den inte startats på 10 år och kräver en grundlig inspektion innan uppstart samt översyn och renovering innan den kan anses vara trafiksäker. Detta fordon är ej testat av BWA."

Beskrivning

Denna Saab Turbo köptes av nuvarande ägare 1990 och kördes senast 1997 varefter den genomgick sin sista besiktning innan den ställdes undan. Saab 99 Turbo introducerades första gången 1978, med 100 förproduktionsmodeller byggda året innan, 1977. Denna specifika bil en modell från 1977 utrustad med Turbo-motor, Inca-fälgar och turbointeriör.

Endast strax över 100 femdörrars 99 Turbos tillverkades 1978, och de fanns då endast tillgängliga i Cardinal Red, precis som denna. För att ytterligare addera till bilens ovanliga historia så registrerades den in 1978 och då med en ersättningsmotor. Tyvärr finns det inga Saab-arkiv för dessa tidiga Turbo-modeller, så historien bakom denna ersättningsmotor kan inte verifieras. Trots detta förblir denna bil en sällsynt och ovanligt exemplar som definitivt värt att bevara och renovera. Dessutom medföljer det en del äldre dokumentation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-05-18 
 • Avläst mätarställning
  261767 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Cardinal Red R06B 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Alla komponenter under huven finns, men bilen har inte testats eller startats på över ett decennium. En fullständig översyn, service och inspektion behövs för att få den körduglig igen.

 • Skick interiör:

  Interiören är helt intakt. Turbo-instrumentbrädan är fin och utan sprickor. Originalsäten i bra skick, de verkar länge varit skyddade av sätesöverdrag. Mattor och dörrpaneler i gott skick. Innertak hänger. En soltak från 1980-talet har eftermonterats.

 • Skick exteriör:

  Karossen är hel och rak och har delvis omlackerad. Trösklar, dörrar och golvet har svetsats tidigare och repor,blåsor kan hittas runt hela karossen. De huvudsakliga rostproblemen finns kring trösklarna, innerdörrsbågar och underredet "se bilder". Bilen behöver en komplett karosserenovering och omlackering. Ägaren nämnde att den tidigare ägaren bytt bakluckan, den tidigare hade gummi-spoiler.

 • Skick helhet:

  Den här bilen är en intressant bit av Saabs historia och det skulle vara en värdig bil att lägga tid och pengar på. Det skulle vara roligt den kunde bevaras för framtida generationer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-12-3
Ursprungsbesiktning: 1977-05-10 (regbes) (Ombes:19791030)
Datum i trafik första gången: 1977-05-18
Senast godkända besiktning: 1997-12-16
Besiktigad tom: 1999-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ingatorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG