Visa alla bilder
Visa film

SAAB 99 2.0 LE — 1974

En sällsynt Saab-modell från 1974, känd för att vara det enda året den var utrustad med elektronisk bränsleinsprutning.. Bra och i användbart skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den startar enkelt och går bra. Gott skick överlag, men motorfläkt måste bytas, ersättningsfläkt ingår. En grundläggande service och översyn är också att rekommendera innan den brukas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15780
SÖDERKÖPOING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 99 2.0 LE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den startar enkelt och går bra. Gott skick överlag, men motorfläkt måste bytas, ersättningsfläkt ingår. En grundläggande service och översyn är också att rekommendera innan den brukas."

Beskrivning

Denna 99 LE som har främst rullat på saltfria regionen runt Jämshögoch har haft totalt åtta ägare. Nuvarande ägare köpte bilen 2020 men säljer den nu på grund av att den används för sällan, endast några få sommardagar varje år. Bilen är väl underhållen och i bra skick. Antalet körda kilometer enligt mätaren är för närvarande 47 498 km, men det är troligt att det verkliga antalet 147 498 km då mätaren går runt vid 100 000 km. Detta stöds även av en äldre inspektionsrapport. En snabb kontroll i registret visar att det bara finns några hundra exemplar av denna modell kvar på vägarna i Sverige.

Bilen har fått några extra "bling"-funktioner som EMS-märken och strålkastare, dessa kan tas bort eller behållas beroende på smak.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-09-04 
 • Avläst mätarställning
  47498 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Som tidigare nämnts behöver motorfläkten bytas samt en enkel service rekommenderas. Bilen är numera besiktningsbefriad och lätt att reparera och äga. Den har också en dragkrok och bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är prydlig och representativ dock något hängande tyg i baksätet och förarsätet. En acceptabel takklädsel och bra dörrsidor. Instrumentpanelen och mätare är intakta och fungerar. Några extra strömbrytare för extraljus och backljus har eftermonterats.

 • Skick exteriör:

  Fin och rak kaross med minimalt med rost, särskilt runt de nedre dörrkanterna. Några små blåsor kan hittas på bilen och i bagaget (se bilder). Lackarbetet är snyggt med några bättrade repor på bakdörren, hörn på bakskärmar samt bagageluckan (se bilder). Underredet är snyggt och utan skador eller rost.

 • Skick helhet:

  En välbevarad Saab 99 LE är ett perfekt alternativ som första klassiska bil. Gott skick och behöver endast mindre kosmetiska förbättringar. Prisvärt val för en entusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-06
Ursprungsbesiktning: 1974-07-23 (typbes) (Ombes:20210527)
Datum i trafik första gången: 1974-09-04
Senast godkända besiktning: 2022-06-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Söderköpoing

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG