Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9000 CD Griffin 2,3T — 1993

Ovanlig svensk premiumbil Saab 9000 Griffin, en entusiastägd Saab i mycket fint skick. Pigg 30-åring som bara rullat 13 300 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket välvårdad och ger ett mycket gott intryck både på in och utsidan. Går fint och har inget som behöver åtgärdas. Besiktigad till 2025-05-31."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15887
VÄSTERVIK
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9000 CD Griffin?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket välvårdad och ger ett mycket gott intryck både på in och utsidan. Går fint och har inget som behöver åtgärdas. Besiktigad till 2025-05-31."

Beskrivning

Bilen säljes för ett dödsbo där ägaren varit en mycket noggrann och kunnig person. Bilen köptes 1995 och har sedan dess vårdats mycket väl, alla servicar är skötta.

Han var även noga utseende mässigt och har bland annat låtit Mr CAP behandlat lacken. Vidare har den uppdaterats med olika originaltillbehör. Originalfälgar medföljer med dubbdäck monterade.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1992-11-25 
 • Avläst mätarställning
  133 422 Km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och är dokumenterat välservad. AC:n kyler och inga pixelfel i displayen. Fick inte igång stereon vid fototillfället.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i mycket fint skick som har få spår av brukande. Exklusiv Nardi ratt monterad samt telefonhållare.

  Passagerarsidans elryggstöd hänger upp sig på högersidan.

  Elektriskt uppfällbart solskydd i bakrutan fungerar utmärkt.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick endast något dörruppslag samt några få stenskott. Bilen Mr CAP behandlades 2010 och har sedan dess körts mycket lite. Däck och fälgar utan anmärkning, originalfälgar med fina dubbdäck medföljer. Stenskott finns i vindrutan vänster sida.

 • Skick helhet:

  En ovanlig och otroligt fin välutrustad Saab som är väl värd att bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-01-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1992-11-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1992-11-25
Senast godkända besiktning: 2020-07-09
Besiktigad tom: 2021-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

År 1992 introducerades ytterligare en modell, benämnd 9000 CS (Combi Sedan), som utgick ifrån 9000 CD men i combicoupéutförande precis som 9000 CC (som ursprungskarossen från och med då benämndes), med lägre front och högre bakparti. Även 9000 CD fick 1995 den nya fronten från CS. Året efter, som årsmodell 1993, återkom Aero-modellen med 225 hk och CS-kaross. Denna modell hade även den så kallade "pilotinredningen" med skålade stolar och baksäte. Samtidigt introducerades Griffin, en 9000 CD i mer lyx- och komfortbetonat utförande än den sportiga Aero, med turbomotor på 200 hk. Under ett par år fanns även en 3,0-liters V6 på 210 hk från Opel, som även ersatte den fyrcylindriga motorn i Griffin-modellen. I Finland togs en konceptbil fram när man skulle börja tillverka Griffin-modellen; en Saab 9000 CD med egenkonstruerad V8-motor. Med denna skulle Saab slå sig in bland de stora i USA, men istället valdes ovan nämnda V6. En variant av Opel-motorn fanns även i Saab 900, från årsmodell 1994. Från 1994 var motorerna något modifierade av hänsyn till transmissionen och kallades ibland "kortmotor".

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västervik

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG