Visa alla bilder
Visa film

Mercury Montclair — 1957

Amerikansk lyx från 1957, då inget sparades på när det gäller design, kulörer, krom, glas och spännande design.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den har brukats och glatt ägare i över 60 år men bär åren med heder. I stora delar i originalskick men med årsringar och patina."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15896
VÄSTERHANINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercury Montclair?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den har brukats och glatt ägare i över 60 år men bär åren med heder. I stora delar i originalskick men med årsringar och patina."

Beskrivning

Den här vagnen kom till Sverige hösten 2019, efter att ha gått i Kalifornien. Utrustad med V8-Y-block 312 ci. Det är en imposant vagn från 50-talet när fenor, krom och glas samt fina färgkombinationer var i ropet. Nuvarande ägare köpte bilen i juli 2020 och har uppdaterat inredning och gummilister runt dörrar. I övrigt har billen körts sparsamt under det ljusa halvåret. Färgkombinationen med gräddvit och ljusblå med guld detaljer är mycket trevlig och så 50-tal. Originalradio ej fungerande medföljer nyare stereo och högtalare. Medföljer en del trevliga dokument och historik.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  2019-09-16 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  188 / 256 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl- och tygklädsel 
 • Färg
  Vit och ljusblå. 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint, läcker lite olja troligen vevhusventilationen. En Merc-o-matic automatlåda som växlar ok, ej kickdown. Trumbromsar runt om som fungerar väl. Slår igenom något vid gupp och det finns lite "gnek". Ej kontrollerad på lyft men den ser skaplig ut för sin ålder av det som kunde ses.

 • Skick interiör:

  Bilen har nyligen fått en uppgradering och såväl dörrsidor som mattor, säten och innertak är i fint skick. Visst patina kring instrumentering.

 • Skick exteriör:

  Det förefaller vara original lackering, nu både solblekt och genomputsad. Krom och glas i fint skick med viss patina. Bra däck. Motorutrymme och bagage uppvisar slitage.

 • Skick helhet:

  En relativt orörd vagn i originalskick, färdig att bruka och/eller förädla. Oavsett, här får man en härlig klassiker från 50-talet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-09-16
Ursprungsbesiktning: 2019-09-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-09-16 (570101)
Senast godkända besiktning: 2019-10-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Mercury blev ett nytt märke hos Ford 1938. De ville ha en vagn mellan Ford och Lincoln, som kunde konkurrera med Buick och Oldsmobile som ju fanns mellan Chevrolet och Cadillac, hos huvudkonkurrenten GM. Mot slutet av 50-talet när Ford hade sin nya Edsel på G, beslöt man sig för att knuffa Mercury uppåt i värdekedjan närmare Lincoln. Mycket av design och olika detaljer andades den "rymd- och raketålder" världen var inne i då. Vagnarna var och mycket riktigt rikligt utrustade med mycket krom. Mot slutet av 50-talet blev det ju sisådär för Ford, bl.a. med den nya modellen Edsel som floppade. Samtidigt hade krom och fenhysterin nått vägens ände och relativt snabbt ställdes bilproduktionen om till en mer avskalad och kompakt design. En Mercury Montclair är dock en av erans verkliga designklassiker.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerhaninge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG