Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJS Cabriolet V12 — 1990

Ikonisk V12 Cabriolet som är både elegant och har hög prestanda. Väl underhållen och bevarad av en kunnig Jaguar-entusiast.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här väl underhållna bilen har skötts noggrant av sin ägare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15596
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJS Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här väl underhållna bilen har skötts noggrant av sin ägare."

Beskrivning

Denna bil såldes ursprungligen i den soliga delstaten Florida innan den importerades till Sverige 2014. Den har haft några ägare innan den nuvarande entusiast köpte den 2019. Som en erfaren ägare av olika Jaguar-modeller uppfyllde denna specifika XJS Cabriolet hans specifika kriterier. Ägaren är en aktiv medlem i den svenska Jaguar-klubben.

Vänligen se ägarens kommentarer nedan:

Reparationer har gjorts med kunskap om att de är en svag punkt på denna modell med en V12-motor, som överhettning i den mycket trånga motorutrymmet där hela kylsystemet har bytts ut (och kylkanaler i blocket och cylindertoppen rengjorts). Bränsleslangarna har också bytts ut eftersom min förra XJ-S fattade eld i motorrummet på grund av sprickor i slangarna som läckte direkt på fördelaren.

Bagagelåset bytt 2021 (tydligen en svag punkt på denna modell)
Gångjärn till vänster dörr byttes 2021.
Styrväxelkrok och stövel byttes 2022
Parkeringsbromsklossar byttes 2022
Samtidigt kontrollerades bromsbeläggen för skivbromsarna bak. Inget behov av att byta på länge. Att byta bakre bromsbelägg tar en erfaren Jaguar-mekaniker 6,5 timmar (enligt Joe's Garage i Furulund).
Ny kylare 2021, reparation (omlödning) av expansionskärlet 2022.
Nya bussningar till kroppens krängningshämmare. Inköpt men ännu inte installerad men inkluderad.
Hjulinställning 2022
Temperaturmätare renoverad 2021
Vindrutetorkarmotor, spolpump bytt 2021
Framhjullager bytta 2021.
Motor och transmission borttagna 2021. Cylinderhuvudpackningen läckte och byttes ut. Cylinderhuvuden maskinbearbetades, blocket inspekterades och godkändes. Alla anslutningsstavar byttes ut.
Ny vattenpump. Alla kylkanaler rengjorda. Nya tändstift. Olja + filter bytt.
Alla bränsleslangar i motorrummet byttes ut.
Alla kylslangar i motorrummet byttes ut mot silikonbaserade slangar 2022.
Tändstift, täckplatta för kamkedja, täckplatta för kedjedrev, kamrem byttes ut 2021.
Katalysatorer byttes ut 2021.
Ny (och kraftfullare) batteri bytt 2021.
Fördelarkåpa och rotor byttes ut 2023.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  2014-07-03 
 • Avläst mätarställning
  94492 miles 
 • Kw / hk
  196 / 266 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Satin Beige Metallic AGA 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Du köper en väl underhållen XJS Cabriolet där många betydande reparationer och förbättringar är genomförda. Bilen går underbart, precis som en XJS ska göra. Det enda mindre problemet är ett tickande ljud i servostyrningen, detta försvinner dock när bilen blivit varm. Alla elektriska komponenter fungerar, inklusive fönster, speglar, säten och tak. Säljaren har servat bilen i april med ny olja.

 • Skick interiör:

  Interiören på denna Jaguar har vackra beige lädersäten som är i utmärkt skick. Instrumentpanel och trädetaljer är rena och väl underhållna. En Motolita-ratt ger en touch av elegans (men originalratten ingår). Mattorna är i bra skick.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och har rena linjer utan några tecken på skador eller rost. Lacken är väl underhållen och presenterbar, med endast några mindre skönhetsfläckar. Lättmetallfälgarna är fina.

  Suflett i gott skick, endast en liten skråma värd att notera (se bild).

 • Skick helhet:

  Den här väl underhållna bilen har skötts noggrant av sin ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-21
Ursprungsbesiktning: 2014-07-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-07-16 (900101)
Senast godkända besiktning: 2022-06-02
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG