Visa alla bilder
Visa film

Ford Model 78 Club Cabriolet 3,6 V8 — 1937

Svensksåld flärdfull Ford med en trogen och långvarig förstaägare tidigare dokumenterad i tidningen Teknikens Värld 1977. Idag är den finrenoverad med alla rätt detaljer och utrustning återställda till sannolikt bättre än nyskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Stilig och bättre än ny efter ägarens pandemisyssla och dessutom med en trevlig och lång initial historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
550 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15629
GANTOFTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model 78 Club Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Stilig och bättre än ny efter ägarens pandemisyssla och dessutom med en trevlig och lång initial historik."

Beskrivning

Den levererades av Philipssons i Stockholm till en Birger Andersson 1937. Birger vårdade och körde bilen sparsamt i hela 45 år. Reportaget om Birger och hans Ford i Teknikens Värld publicerades 1977 och enligt bilregistret såldes bilen 1982. Därefter följer tre ägarbyten innan nuvarande ägare köper Forden 2020 efter ett tips från en kompis i bilutställnings-branschen om att bilen skulle säljas av ett dödsbo. Samtidigt var det också en insikt om att covid-19 pandemin kunde bli långvarig och ett projekt kanske skulle behövas för att stilla sysselsättningshungern. Och så blev det. Tillsammans med sin svåger vintage-Fordspecialisten Bergkvist drog han upp riktlinjer, möjligheter och listor på vad skulle göras. Bilen är fantastisk, tycker han, men hjärtat ligger mera åt lite senare amerikaner och custominriktat. Det är dags för ett nytt projekt.Äldre reportage om denna bil kan läsas här.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
  1974-08-02 
 • Avläst mätarställning
  22 217 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Av allt att döma har bilen inte rullat mer än drygt 12 000 mil. Original 85-hästarsmotorn är vid något tillfälle ersatt av en 100-hästare. Oavsett är den förvånansvärt tyst med låga nivåer av både mekaniskt ljud och avgasljud. Lådan är rejäl och känns fin, men det är viktigt med rätt handhavande. Motoröra, kuggkänsla och lite mellangas ibland är bra egenskaper och kunskaper för en chaufför att ha med sig ombord.

 • Skick interiör:

  Soffa och dörrsidor i skönt skinn i originalutförande, nya mattor av rätt snitt och fungerande vackra detaljer på instrumentbrädan, inklusive klockan som på sin tid var ett uppskattat original extratillbehör.

 • Skick exteriör:

  Solid grön lack i ett oklanderligt skick med en liten guldig pinstripe längs midjan. Suffletten och dess skydd är nysydda, de exklusiva och korrekta navkapslarna är uppspårade i USA och var inte billiga. Vidare är detaljer som sökarlampa, blinkerspilar, backspeglar och dimljus återställda till originalspecifikation.

 • Skick helhet:

  Noggrant renoverad med nördig kunskap om detaljer och specifikationer. En riktig finbil från trettiotalet med svensk historik och förmodligen sattes den samman i Köpenhamn och kom sedan till Fords lokaler i Frihamnen i Stockholm där bland annat de speciella körriktningsvisarna monterades.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-12-15 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1974-08-02 (regbes) (Ombes:19740812)
Datum i trafik första gången: 1974-08-02
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Ford 1937 Club Cabriolet (Modell 78-760-B) blev en populär cabrioletmodell bland köparna. Med sitt praktiska baksäte gav den både den täckta bilens komfort för 4-5 personer och med suffletten nerfälld, den öppna vagnens sportiga drag. Detta var sista året för Ford med benämningen Cabriolet. Året därpå följde man branschens vanligare benämning och Cabriolet blev Convertible Coupe. Modellerna med baksäte kom därefter att benämnas Convertible Club Coupe Coupe fram till och med 1948.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gantofta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG