Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1962

Trevlig, körklar och tidig sextiotals-Amazon med några bara små enkla kosmetiska rekonditioneringsbehov för att bli riktigt bra. Lite mattvätt, fönsterputs, motorvätt och städa av lastutrymmet. Enkelt fix, alltså.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Vettig Amazon och ett fint grundskick att med små medel förfina ytterligare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14792
MÖLNDAL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Vettig Amazon och ett fint grundskick att med små medel förfina ytterligare."

Beskrivning

Den levererades ny till sin första ägare i Malmberget på våren 1963 och har hängt kvar i Norrland i alla år, närmare bestämt i Gällivare där den tidigare ägaren har brukat den sparsamt. När det blev bestämt att han skulle flytta till Stockholm med familjen tog den nuvarande ägaren över för att ta hand om bilen lite innan försäljning. Den är nu besiktigad, godkänd och begåvad med fräscha bromsar och koppling. Nu handlar det om att tvätta gummimattor, göra en motortvätt, torka rent interiört och tvätta under bagagemattan. Och att fixa ytrosten i last- och motorutrymme. Fin dokumentation inklusive det första registreringsbeviset och ett av de första besiktningsprotokollen. Bilprovningen infördes i Sverige 1965 och det är med all sannolikhet så att besiktningsprotokollet från 1967 är bilens första besiktning. Den sista besiktningen gjordes för drygt en månad sedan, den 23/3, och bilen är därmed besiktningsbefriad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  25991 km 
 • Regnr
  BMA867 
 • Chassinummer
  32476 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nuvarande ägare har renoverat bromsar och koppling, och B18-maskinen känns pigg och frisk.

 • Skick interiör:

  Snygg inredning, men tyget på förarsätets ryggstöd behöver bytas. En Volvo original bilfilt gör sitt till för utseendet så länge. Original gummimattor som med en försiktig rengöring har stor potential. Amazonens gummimattor är svåra att hitta nytillverkade idag.

 • Skick exteriör:

  Fint yttre, rak i plåten och vad som förefaller vara originallack. Ytrost i reservhjulsbaljan och lite i motorutrymmet, men väldigt fin och fräsch undertill.

 • Skick helhet:

  Roligt städobjekt i fint skick. Här handlar det mest om att tvätta, måla lite och torka rent för att få en snygg, lagom bruksvänlig och representativ Amazon att glädja sig åt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-07
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-03-23
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

När Volvo Amazon från och med årsmodell 1962 fick den nya B18-motorn på 75 hk istället för den trötta B16-maskinen blev det ett lyft för modellen. Mera ofta än sällan trimmad, fixad och älskad som en ungdomsbil på sjuttiotalet är den idag en omtyckt och okomplicerad entusiastbil med snygga och i viss mån tidlösa linjer. Den sista årsmodellen 1970 känns bland annat igen på den starkare B20-motorn som kom 1969 och nackskydden fram. Den 3:e juli 1970 rullade den sista Amazonen av bandet i fabriken i Torslanda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mölndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG