Visa alla bilder
Visa film

Volvo 850 T-5R "T-Gul" — 1995

T-Gul i kombiversion, en omtyckt prestanda-youngtimer från Hisingen, byggt i ett begränsat antal. Här ett långmilat och välservat exemplar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välservat, orört och vettigt objekt med fin potential för T-Gulsentusiasten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
141 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14739
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 T-5R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välservat, orört och vettigt objekt med fin potential för T-Gulsentusiasten."

Beskrivning

Den levererades ny till ett företag i november 1994, nytt företag (sannolikt med samma ägare som det första) som ägare från 1996 och var förmodligen en tjänstebil registrerad på ägarens dotter ett par år innan förtaget tog över bilen fram till i början på 2010-talet då den pensionerades vid runt 26 000 mil. Sedan dess har bilen rullat runt 200 mil, men ändå besiktigats varje år, nu senast i november 2021. Senaste servicenoteringen är 2020, då även kamremmen byttes.

Ägaren till företaget har dragit sig tillbaka till en Spanien-tillvaro och därför auktioneras nu dessa tre gamla välservade R-Volvos.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  1994-11-28 
 • Avläst mätarställning
  265154km 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin känsla i motor, bromsar och låda, den senare växlar mjukt och bra. Bilen behöver en enklare service, lamdasensor-lampan lyser, förmodligen på grund av för lite och för sporadisk körning. I serviceboken finns en notering utanför rutorna om kamremsbyte 2020 vid 26 490 mil.

 • Skick interiör:

  Bra gråsvart skinninredning med en del slitage från tidens tand och körda mil. Men inga skador, och mattor och innertak är hela och rena. Displayerna är utan pixelfel.

 • Skick exteriör:

  Bortsett från en buckla på höger framskärm är bilen rak i plåten och utan rost. Lacken ser bra ut, men har några stenskott på motorhuven och på bakluckans handtag har färgen delvis släppt. Märken på stötfångarnas plastdetaljer och en skada längre ner på spoilern fram till höger. Bilen har nyligen fått en lättare polering.

 • Skick helhet:

  Med lite service och några kosmetiska åtgärder är det här ett objekt i ett mycket bra orört grundskick med en stor potential för en Volvo R-entusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-02-27 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1994-10-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-11-28
Senast godkända besiktning: 2021-11-08
Besiktigad tom: 2023-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG