Visa alla bilder
Visa film

Volvo 262 Coupe Bertone — 1980

Tuffaste Volvomodellen i slutet av 1970-talet. Byggdes i Italien och kostade dubbelt mot en vanlig 242. Här i mycket fint samlarskick. Renoverad I Sverige av erkänd Volvoexpert.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Nästintill utställningskick. Inga anmärkningar, men lite puts i motorrum och nya mattor i bagaget så blir den perfekt. Eftermonterad taklucka. Levereras nybesiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14806
ORUST
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
180 - 210 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Nästintill utställningskick. Inga anmärkningar, men lite puts i motorrum och nya mattor i bagaget så blir den perfekt. Eftermonterad taklucka. Levereras nybesiktigad."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige våren 2016, från Newport i Oregon, som har skonsamt klimat för bilar i USA. Bilen var hel och fin, oskadad, men solblekt varför ägaren efter tre år bestämde sig för att demontera karossen för hel omlack. Professionellt lackad under 2020 och sedan ihopsatt nogrannt under två års tid. Alla detaljer och delar som lister, kofångare och lampor är original, vilket visar att bilen var i ovanligt fint skick.
Motor, växellådar och bromsar är nyservade. Framsäten oklädda i stil precis som original. Övrig inredning orörd. Bilen hade gått knappt 100.000 miles (17000 mil) när den kom från USA. Svenska bilprovningen krävde hastighetsmätare i kilometer så en svensk har monterats, med mätarställning på 1200 mil. Bilen har gått sammanlagt cirka 17300 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  2016-08-09 
 • Avläst mätarställning
  012531 km 
 • Regnr
  YCL398 
 • Chassinummer
  VC26269AD007292 
 • Kw / hk
  114 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder/konstläder 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och lättkörd. Inga konstigheter. Välservad, alla kvitton för tiden i USA finns med. Ovanligt bra skick.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Säten ser ut som nya. Mattor och dörrsidor är fina men en lättare rengöring gör dem ännu bättre. Fin instrumentbräda och innertak.

 • Skick exteriör:

  Kaross och lack i toppskick. Inga anmärkningar. Takluckan har enligt uppgift monterats av återförsäljaren när bilen var ny. Omfattande dokumentation medföljer bilen. (Ägaren i USA, som hade bilen i mer än 30 år spårad av nuvarande ägare).

 • Skick helhet:

  En av de bättre volvo-Bertonekupéer vi sett. Fint originalskick och mycket bra historik och dokumenation. Svenske ägaren som gjort iordning bilen här arbetade på Volvo, med 240-modellen, så han är proffs på dessa bilar. (Visas på Orust, ägaren svarar på frågor, och visning bokas direkt, på tel: 0706651075).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-24
Ursprungsbesiktning: 2016-06-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-08-09
Senast godkända besiktning: 2022-05-06
Besiktigad tom:2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Orust

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG