Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 Notchback 1500S — 1965

Snygg bil, som har stått undanställd i 22 år. Nu framtagen och uppstartad. Går fint, bara körd 4600 mil men behöver service.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Hel och fin notchback. Äldre omlack som ser bra ut men några småblåsor finns på lacken, se bilder. Behöver bromsservice och test på bilprovningen. Fin inredning. S-modell med dubbla förgasare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
77 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14681
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Hel och fin notchback. Äldre omlack som ser bra ut men några småblåsor finns på lacken, se bilder. Behöver bromsservice och test på bilprovningen. Fin inredning. S-modell med dubbla förgasare."

Beskrivning

Denna bil har rullat i Norrland och Dalarna. Har stått undanställd i garage hos VW samlare i många år. Nu framtagen, tvättad och uppstartad hos Fahlkes VW-service i Åmål. Bilen går fint i motor och växellåda, (det känns att den inte gått långt). Den ser också ovanligt bra ut i plåt och lack. Mycket fin inredning och originalklädsel, ej sliten, vilket förklaras av den låga körsträckan. Bilen behöver en allmän service samt översyn av bromsarna och kontroll på bilprovningen innan den kan tas i bruk. Ovanligt fräsch kaross och underrede, utan anmärkningsvärda rostangrepp. Bra bil att med enkla medel få körklar till sommarens utflykter och träffar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-10-12 
 • Avläst mätarställning
  45592 km 
 • Regnr
  BLO622 
 • Chassinummer
  315023162 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Bränslesystemet rengjort. Slangar bytta. Rullar lätt, utan missljud och vibrationer. Bra handbroms. Fotbroms ligger an på ett framhjul, men släpper när den står still.

 • Skick interiör:

  Originalkädsel på säten i bästa skick, det syns här att bilen bara gått 4600 mil. Fin instrumentbräda, fint innertak och dörrpaneler. Nya mattor.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlack, från 80-talet, som stått sig bra. Några småblåsor finns, se bilder, men fint helhetsintryck.

 • Skick helhet:

  Bra bil som efter översyn av bromsarna blir körklar. Trevlig modell och ovanligt fräscht exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-02-25
Ursprungsbesiktning: 1964-10-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-10-12
Senast godkända besiktning: 1991-04-24
Besiktigad tom: 2000-07-05 (KBES)
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volkswagen Typ 3 kom 1961, först med sedanmodellen, Notchback, följd av kombin, Variant. Coupé-versionen TL anlände i augusti 1965 satidigt som 1600-motorn hade premiär. Tanken från Volkswagens sida var att coupén skulle ersätta Notchback men på flera marknader gillade man sedanen bättre och samtliga modeller levde tills produktionen lades ner 1973. Typ 3 fick en facelift 1970 med längre front, större stötfångare och de stora bakljusen. Bakgrunden till Typ 3 var att VW efter framgångarna med Typ 1, Bubblan, ville utveckla modellprogrammet med en något större bil. Grundkonstruktionen med luftkyld boxermotor monterad längst bak behölls, men Typ 3 fick lite större utrymmen och var också mer bekväm att åka i. Precis som Typ 1 konstruerades bilen med en bottenplatta som karossen sedan monterades på, och fjädringen sköttes med torsionsstavar. 1,5-litersmotorn som även fanns i Typ 1 konstruerades delvis om, så att den fick lägre höjd – bland annat genom att kylfläkten flyttades. Det gjorde att man fick plats med ett litet bagageutrymme ovanpå motorn, där Typ 1 bara hade ett stuvfack bakom baksätets ryggstöd. Till skillnad från Typ 1 var motorn och bakvagnen monterade i en hjälpram som i sin tur hade gummibussningar mot karossen, vilket minskade vibrationerna och förbättrade komforten. Två år efter premiären 1961 kom S-modellen med dubbla förgasare. Bilarna blev snart populära i rally och sedermera folkrace – vilket betyder att det idag finns mycket få fina exemplar kvar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG