Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1200 — 1957

Cool blue bubbla med en skön historik i ett bedårande snyggt och användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Härlig originalfeeling i bil, prylar, historik och dokumentation."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
148 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14814
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Härlig originalfeeling i bil, prylar, historik och dokumentation."

Beskrivning

Den har totalt tre ägare inom samma familj, tre generationer på fädernet. Farfar Karl från Främmestad i Västergötland köpte den på våren 1957 hos Auto-Service i Nossebro. Där finns också de första servicarna noterade i det fina bevarade dokumentationsmaterialet. Pappa Sven tog över 1984, åtgärdade några små plåtskador i reservhjulsbaljan och vid fotstegen. Bilen fick även då en ny lack i originalkulör. Tredje generationen, den nuvarande ägaren Pierre, har haft vårdnaden se'n 1993. Han har köpt på sig lite reservdelar, fixat en del, men så mycket kört har det inte blivit. Motorn är original, vilket är ovanligt på en femtiotalsbubbla, ofta byttes maskinerna runt 10 000 mil. Folkan har nu rullat drygt 13 000 och är omtänksamt välvårdad och omhuldad under alla år av sina ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  38 159 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda har matching numbers med originalbilen och känns och låter som de ska. Spolarfunktionen från däcktrycket i reservhjulet har någon gång ersatts med en behållare och motor till något som ser ut att komma från en Saab 96 eller Volvo PV.

 • Skick interiör:

  Fräsch och trevlig inredning med en för årsmodellen ovanlig original vinylklädsel. Trevliga tillbehör; radio (täckluckan är kvar), fotstöd för passageraren, servicedelsväska, farfars termos, hans förbandslåda, en vänlig bilkudde, snöskyffel och reservdunk i förzinkad plåt. Lite fukt- och solbleksfläckar på innertaket som sig bör och en lappad dörrsida på vänster dörr.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad exteriört i originalkulör någon gång på åttiotalet, lacken kan säkert poleras till blankare höjder, men den är också väldigt fin som den är. Extrautrustad med ett klassiskt takräcke och ett ensamt gult dimljus framåt. Snygga original stänkskydd och en vacker tvåradig gammal registreringsskylt bak.

 • Skick helhet:

  En riktigt trevlig representant för modellen i ett väldigt tilltalande originalutförande. Och roligt med en lite gladare färg.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-04-19
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 2018-05-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volkswagen Typ 1 med den lilla ovala bakrutan fanns mellan 1953 och 1957. Det här exemplaret är alltså en "Oval" av den sista årsmodellen. Innan dess var det en delad bakruta och efteråt kom den större rektangulära bakrutan. Därav att oval-modellerna anses som extra attraktiva bland entusiasterna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG