Visa alla bilder
Visa film

Renault R16 1150 — 1969

En svensksåld Renault R16 i det här skicket ser man inte alltför ofta.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"En otroligt fin och välvårdad R 16."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14316
JÄRNBOÅS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"En otroligt fin och välvårdad R 16."

Beskrivning

Denna Renault R 16 har ägts av två brukare i samma familj sedan den var ny. Bilen köptes av en man i Uppsala 1969 och användes sparsamt fram till 1976. Den har förvarats i garage sedan dess. På 1990-talet tog sonen över bilen och då fick den en ordentlig genomgång av bromsar samt en kompletterande rostskyddsbehandling. Renaulten har använts sporadiskt under sommarmånaderna av sonen men han känner nu att bilen får gå vidare till någon annan som vill vårda och bruka en av få kvarvarande Renault R16 i Sverige. Den är i ett originalutförande men framskärmarna är bytta och omlackerade. Det finns några mindre bucklor/märken på taket som uppkom på 70-talet vid lastning av ett auktionsfynd i form av en kökssoffa. Inget som stör helhetsintrycket eller som syns vid en första anblick. Det finns även en repa i lacken, se bild, bakom vänster bakdörr. Håltagning för högtalare i hatthyllan är gjorda.
Bilen fick en total genomgång för c:a 5 år sedan. Nytt avgassystem och nya framskärmar i plåt. Renoverade bromsar, inklusive bromsok. Rostskyddsbehandlad. Nya original stötfångare mm. Bilen är utrustad med en originalradio. Det medföljer en hel del reservdelar både NOS och begagnat, verkstadshandböcker, reservdelskataloger, takräcke, snökedjor med mera, se bilder.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-05-08 
 • Avläst mätarställning
  96395 km 
 • Regnr
  BYG624 
 • Chassinummer
  1040502 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar i bilen. Den går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Det finns små hål i klädseln på baksätets ovansida. Det finns en reva som lagats i taket, se bild.

 • Skick exteriör:

  Båda är framskärmarna är bytta och omlackerade. Även störfångarna är bytta. Annars är bilen i originalutförande. Det finns något litet dörruppslag och två små bucklor i taket efter en soffa som fraktats på takräcket, se bilder. En repa på en vänster bakskärm kan man också se på bild.

 • Skick helhet:

  En fin besiktningsfri bil. Ut och njut av sommaren på franskt manér.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-06-15
Ursprungsbesiktning: 1969-05-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-05-08
Senast godkända besiktning: 2017-04-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Renault 16 presenterades 1965 och blev årets bil detta år. Renault presenterade för världen tidernas första kombi-kupé, eller halvkombi, som man säger idag. Modellen blev populär för att den var flexibel och praktisk. Man kunde fälla sätena i alla tänkbara konfigurationer, och använda bilen både som en praktisk kombi och en snygg sedan, därav namnet halvkombi. Fler biltillverkare tog efter konceptet.

Den sålde bra i hela Europa, hela 1,845,959 R16:s byggdes under modellens livstid. Den fick mycket beröm för sin komfortabla inredning och höga utrustningsnivà med tanke pà priset. Från början såldes R16 bara med en 1.5 L bensinmotor vilket senare toppades av en 1.6 liters maskin som gav bilen en topphastighet av 160 km/h.

Den högsta utrustningsnivån hette TX och hade funktioner som elektriska fönsterhissar och centrallås vilket hittills var helt okänt för den europeiska familjebilsmarknaden. När R16 upphörde med produktionen 1980, och blev ersatt av den mindre lyckade R20, var den fortfarande en av dom mest populära och mest sålda familjebilarna i Europa. Vid denna tid hade även de flesta andra europeiska biltillverkarna tagit idén med halvkombi och hade minst en sådan version i produktion.

1969 kostade En Renault R16 18 200 kr på gatan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Järnboås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG