Visa alla bilder
Visa film

Porsche 944 S2 Cabriolet 3,0 — 1991

Öppen och trevlig version av en av många ansedd som Porsches mest lyckade tidiga frontmotorbilar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, fint fungerande och representativ S2:a."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
185 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14781
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 230 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, fint fungerande och representativ S2:a."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Tyskland 1996 då den var 5 år gammal. Förhållandevis få brukande ägare genom åren. Nuvarande ägare köpte bilen 2010 och har sedan dess sommarkört bilen sparsamt, men ändå regelbundet under 11 säsonger. Bilen är för modellen förhållandevis välutrustad med bland annat svart skinnklädsel, sätesvärme och delvis eljusterbara stolar. Stereo av nyare modell är monterad. Ägarens plan vid köpet var att aldrig sälja 944:an, men baksätet blir helt enkelt för trångt när barnen växer. Det är alltså dags för nuvarande ägare att öppna för andra öppna möjligheter, det vill säga mer plats i baksätet. Kanske blir det en Volkswagen Typ 1 cabriolet från sjuttiotalet som tar plats i entusiastgaraget.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1996-11-22 
 • Avläst mätarställning
  143 895 km 
 • Regnr
  CFW786 
 • Chassinummer
  WP0ZZZ94ZMN430186 
 • Kw / hk
  155 / 211 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Delikat och skön känsla i drivlinan som brukligt på en 944 S2. Bilen fick en ny kamrem och balansrem under 2015 och har rullat under 400 mil sedan dess. Service har de senaste åren gjorts av de för biltypen välrenommerade Sandéns Bilteknik. Bilen har fått en lätt sänkning med ställbara Konidämpare / DP fjädrar fram och gröna Bilstein stötdämpare bak. Luftkonditioneringen kyler inte och farthållaren är för närvarade ur funktion.

 • Skick interiör:

  Fin skinnklädsel, en liten del av sömmen på höger stols sittdyna har släppt. Förutom det är allt fräscht, helt och rent.

 • Skick exteriör:

  Vackert rött och ett inbjudande yttre. Någon gång under en tidigare ägare har höger bakskärm lackerats om med en, i visst ljus, synlig nyansskillnad som följd. I övrigt är lacken i ett fint och attraktivt skick. Original Design 90-fälgar finns och följer med. Suffletten behöver ses över, några sömmar har släppt och det finns ett par mindre hål.

 • Skick helhet:

  Diskret och smakfull youngtimer Porsche-cabriolet i ett snyggt och presentabelt skick. Besiktigad 2022-04-26 utan anmärkning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-12
Ursprungsbesiktning: 1996-11-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-11-22
Senast godkända besiktning: 2022-04-26
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

1989 introducerade Porsche 944 S2 Cabriolet, den första 944:an i cabrioletutförande. S2 kom med en ovanligt stor fyrcylndrig 16V-motor på tre liter och 211 hk. Motorn var på sin tid världens största fyrcylindriga motor i serieproduktion. Den starka trelitersmaskinen med mycket vrid tillsammans med 944:ans fina viktfördelning ger bilen ovanligt välbalanserade köregenskaper. 0-100 gick på 6.2s och toppfarten var omkring 240 km/h. Bilen byggdes bara under 3 år och i totalt 5 656 exemplar. I Sverige finns det nu bara strax över 100 registrerade fordon av denna modell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG