Visa alla bilder

Honda Civic 1200 — 1977

En Honda Civic av första generationen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett objekt för den som vill ha en udda bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
17 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14794
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett objekt för den som vill ha en udda bil."

Beskrivning

Bilen köptes av en dam i Gävle 1978 från Pändel bil AB. Hon tog hand om dem exemplariskt med årlig underredsbehandling och skötsel enligt serviceinstruktioner. Skyddsplasten togs aldrig bort från dörrsidor.

Det är förmodligen tack vare damens noggranna skötsel av bilen som gjort att den överhuvudtaget överlevt. Lacken har blivit solblekt och sliten genom åren. Det finns ytrost i falsar och kanter men även mer genomgående rost i nedre bakre hörnen på framskärmarna se bilder. Bilen är ej provkörd då den har stått i många år. Den är i behov av en stor service inklusive kamremsbyte. Mätaren står på 83136 km och detta kan stämma i och med att den första ägaren är den enda som egentligen har brukat bilen. Den senaste besiktningen gjordes 2007. Det här är en bil som egentligen inte borde existera i detta skick i och med att de flesta bilar av denna modell numera är bortrostade.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1978-05-18 
 • Avläst mätarställning
  83136 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad. Bilen behöver en uppstartsservice.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bruksskick med spruckna sömmar i framstolarna. Alla sidopaneler i bilen har skyddsplasten kvar från när den lämnade fabriken.
  Lite torrspruckna gummilister. En rekonditionering är att rekommendera.

 • Skick exteriör:

  Lacken är matt efter att den stått still i förråd. Men för den händige så kan det nog gå att ordna. Rost angrepp på båda framskärmars nedre kant finns. Annars lite ytrost på dropplister.

 • Skick helhet:

  Bilen behöver en rejäl genomgång men spontant ser det inte ut att bli ett allt för stort jobb att få Hondan i ett körklart skick igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-11-12
Ursprungsbesiktning: 1977-01-14 (typbes)
Datum i trafik första gången:1978-05-18 
Senast godkända besiktning: 2007-05-15
Besiktigad tom: 2009-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Den första generationen Honda Civic var en bil som tillverkades från juli 1972 till 1979.
Det var deras första verkliga marknadsframgång utan dyra tekniska lösningar från den trögsålda Honda 1300'n. Den var större än den lilla N-serien. Civic fastställde riktningen för Hondas bildesign som de följt sedan dess.

Som nybilsköpare fick man punga ut med 24 300 kr. För det fick man en bil som klarade av 0-100 km/h på c:a 15 sekunder och hade en toppfart på 145 km/h. Denna modell tävlade man bl.a. med i rally där den lämpligaste klassen var Standard B.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG