Visa alla bilder
Visa film

Ford Mustang GT Cabriolet V8 390 — 1968

En härlig Sunlit Gold Mustang GT Cabriolet i ett bra originalutförande.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen rör verkligen på sig!!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
550 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14801
HEDEMORA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen rör verkligen på sig!!"

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare i Norge sommaren 2021 av en bilsamlare som har en stor samling bilar. Historien om Mustangen är att den kom till Norge i början av 2000-talet från ett Volomuseum i Illinois, USA. Den köptes ny våren 1969 i Winchester. Bilen har en äldre omlackering som utfördes under tiden i USA.

Det ser ut som om klarlacken krackelerat något men detta är inte iögonfallande, se bild "dörrhandtag". Bilen känns solid och är även fin undertill. Jag känner ingen rost eller svullna falsar i skärmkanter, dörrar, huv och bagagelucka. Kul att se att den även är utrustad med AC, även den listad i "Build Sheet" och bodyplåten, även om denna inte fungerar.

Här är ett unikt tillfälle för den som vill äga en Mustang GT i ett mycket bra och ganska orört skick och som dessutom är i ett trevligt originalutförande.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2021-09-22 
 • Avläst mätarställning
  80465 miles 
 • Kw / hk
  239 / 330 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat  
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. AC finns men fungerar ej. Den eldrivna suffletten fungerar perfekt.

 • Skick interiör:

  Det finns några små fläckar på sidopanelen vid baksätets högra sida. Förarstolen har en söm som släppt lite på baksidan av ryggstödet, se bild. I övrigt är interiören i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Det finns några små lackbättringar runt handtagen och på sidan av bilen. Mustangen har en äldre omlackering som utförts i USA. Klarlacken är något krackelerad.

 • Skick helhet:

  En Mustang GT i ett bra körklart skick med många hästar under huven som längtar efter att få galoppera.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-22
Ursprungsbesiktning: 2021-09-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-09-22
Senast godkända besiktning: 2021-09-16
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Mustang av årgång 1968 byggdes i 317 424 exemplar varav 25 385 exemplar var tvådörrars cabrioletter och av dem var 676 utrustade med 390-4V V8 motor. Av dessa var 336 utrustade med C-6 automatlåda. 30 av dessa blev lackerade i färgen "Sunlit Gold" och fyra av dessa utrustades med "Nugget Gold Vinyl Standard Bucket Seats". Av dessa var tre utrustade av "GT Equipment Group" och av dessa hade två "Front Seat Headrests"....en av dessa bilar utrustades med en AM/FM stereo radio. Denna har chassienummer 8T03S225088 och detta är denna Ford Mustang GT som enligt Martirapporten blev utrustad med AM/FM radio.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hedemora

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG