Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo GTV6 2,5 V6 — 1984

Alfa Romeo GTV6 är en sportig bil med fantastiska köregenskaper. En bil för en riktig bilentusiast.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin, vårdad och körklar bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
126 001SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14547
STOCKHOLM CITY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo GTV6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin, vårdad och körklar bil."

Beskrivning

Bilen togs i bruk i Sverige november 1984. Nuvarande ägare har haft bilen sen juni 1998. När han tog över den var mätarställningen 10 600 mil och den har idag rullat 16 000 mil.

Den har varit avställd i långa perioder och har inte använts vintertid av ägaren. Alfan har oftast vårdats och servats hos AR-bil på Gärdet i Stockholm. Faktum är att det första kända besöket på AR-bil skedde för över 37 år sedan. Den har utrustats med QV kamaxel vilken förbättrar prestandan. Den har genomgått Alfa Romeos Rostskyddsprogram och har sin gamla Garanti och Servicebok kvar. Mycket dokumentation finns från 1985 och framåt.

Många delar har bytts ut genom åren. De mer kostsamma reparationerna har varit renoveringen av växellåda, byte av kamrem samt renovering av kylaren. Det mesta står att läsa om i följesedlarna från verkstaden.

Alfans V6:a har ett fantastiska ljud när den varvas upp mot 5 500 rpm. Precis som många Alfa Romeo modeller har denna varvräknaren centralt placerad på instrumentbrädan som det viktigaste instrumentet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-11-28 
 • Avläst mätarställning
  60118 km 
 • Kw / hk
  119 / 162 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra bruksskick. Något blekt tyg. Fuktmärken, innertak på takluckan.

 • Skick exteriör:

  Plastdetaljer är något solblekta.

 • Skick helhet:

  En fin, vårdad och körklar bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-19
Ursprungsbesiktning: 1984-06-15 (regbes) (Ombes:19890125)
Datum i trafik första gången: 1984-11-28
Senast godkända besiktning: 2022-04-07
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Jeremy Clarkson säger att denna bil är på hans personliga 10 i topp lista över de många bilar som han har haft i sitt garage. Och den har det bästa motorljudet enligt Clarkson.
Det finns mycket att läsa om denna bilmodell i oräkneliga antal reportage som till exempel framgångarna under mitten på 80 talet i flera internationella banrace och rallyn. Den modell har även gjort sitt avtryck i filmhistorien som James Bonds flyktbil i Octopussy, då körd av Roger Moore.

1974 introducerades en coupé - Alfetta GT - med 1.8l motor. 1976 kom även modeller med 1.6l och 2.0l motorer, där den senare fick beteckningen GTV (Gran Turismo Veloce). Till 1981 genomgick serien en ansiktslyftning där bland annat de flesta exteriöra detaljer byttes från stål till gråsvart plast och bilen fick ett mer kontemporärt formspråk kombinerat med att Alfetta-namnet försvann. Samtidigt togs de två mindre motorerna ur produktion och en ny tillkom - den spektakulära 2.5l V6:an från Alfa 6. Denna modell betecknades GTV6, marknadsfördes som "turbodödaren" och tillverkades tills bilen togs ur produktion 1987. Under seriens livstid existerade även några mindre serier med andra motorer, bland annat GTV 2000 Turbodelta som tillverkades i en liten serie av Alfa Romeos racingavdelning Autodelta, och en tre liters V6:a tillverkad i Sydafrika.

Teknikens Värld skrev 1984: Så för den som söker klassisk körglädje med en motor som drar även på låga varv, i äkta Gran Turismo-utförande är valet inte svårt.

Coupé-versionen tillverkades i 135 400 exemplar. 1984 kostade en Alfa GTV 2,5 110 800 kr på gatan. Den enklare 2-litersmodellen fick man för 85 800 kr.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ekerö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG