Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800S B18 — 1964

Denna 1800S såldes ny i Sverige och har genomgått renoveringar av karossen, motorn och interiören. Imponerande nog har den varit i samma ägares ägo i över 30 år. Bilens dokumentation och historia är nästan oöverträffbar och bland de bästa vi någonsin har stött på, och körsträckan på 154 335 km är korrekt

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Jag har kört många 1800-bilar genom åren, men den här sticker ut som en av de bästa. Nyligen körde jag den 60 km till vårt lager och den fungerade felfritt. Motorn är otroligt responsiv och passar perfekt med den smidiga växellådan, kopplingen och bromsarna samt den fullt fungerande överväxeln. Det enda lilla problemet är lite vindbrus från en fönstertätning, och styrningen med fullt rattutslag vänster skulle behöva en justering. Bilen är befriad från besiktning/MOT, så du kan se fram emot många glada mil framöver."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
410 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15862
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Jag har kört många 1800-bilar genom åren, men den här sticker ut som en av de bästa. Nyligen körde jag den 60 km till vårt lager och den fungerade felfritt. Motorn är otroligt responsiv och passar perfekt med den smidiga växellådan, kopplingen och bromsarna samt den fullt fungerande överväxeln. Det enda lilla problemet är lite vindbrus från en fönstertätning, och styrningen med fullt rattutslag vänster skulle behöva en justering. Bilen är befriad från besiktning/MOT, så du kan se fram emot många glada mil framöver."

Beskrivning

Bilen levererades ursprungligen till en kvinnlig ägare i Stockholm som beställde extra-monterade bakspeglar på framskärmarna, vilka fortfarande finns kvar idag. Sedan dess har fordonet haft totalt sju ägare. Den nuvarande ägaren delade ägandet med en vän och de köpte den tillsammans 1991 och genomförde renoveringar tills den var färdigställd 2020. Vännen sålde senare sin del till den nuvarande ägaren 2020, då de ville köpa en Porsche 911.

Bilen hade tidigare renoverats med nya fenor och trösklar i mitten av 1980-talet och lackats om. Men efter att ha återuppbyggt motorn och renoverat växellådan, samt fullständigt renoverat fjädringen, togs beslutet att helt ta bort färgen till obehandlat metall och måla om hela bilen, förutom motorrummet. Inredningen omkläddes också helt i läder av en tidigare Volvo-anställd som hade tillgång till de ursprungliga sätesmallarna. Instrumentpanelen testades och reparerades och den enda som inte fungerar är klockan. Bilen behandlades också med rätt underbehandling för karossen, vilket har bevarat den väl. Bilen har aldrig körts på vintern.

Vid färdigställandet 2020 hade bilen en körsträcka på 149 400 kilometer. Och idag är körsträckan endast 154 335 kilometer. Ägaren påpekar att de har kört sin gräsklippare längre sträcka.

I mappen ingår en mängd gamla kvitton som ger en omfattande historik över tidigare reparationer och underhåll. Mappen innehåller också bilens ägarhistorik, fotografier, inspektionsrapporter och den ursprungliga handboken, bland annat värdefulla dokument. Se bilderna för ytterligare detaljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-04-21 
 • Avläst mätarställning
  54335 km 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell + överväxling 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har underhållits på ett noggrant sätt och alla komponenter är i gott skick efter renoveringen, med slitna delar som har ersatts och servats. Även om det behövs en justering av styrningen vid fullt rattutslag, innebär detta inga problem under körning och det finns inga tecken på däckslitage.

 • Skick interiör:

  Interiören på bilen är fortfarande i enastående skick och inga anmärkningar finns att nämna. Golvmattor, säten, takklädsel, instrumentbräda och instrumentering är alla i utmärkt skick. Bilen är också utrustad med en fullt fungerande Blaupunkt-radio och elektrisk antenn och den enda reparationen som behövs är att klockan måste lagas.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i utmärkt skick, utan synliga rostfläckar och med raka linjer. Som tidigare nämnts byttes fenor och trösklar ut på 1980-talet och bilen målades om fullständigt på slutet av 1990-talet. Underredet är exceptionellt rent, även om det finns indikationer på en äldre reparation av golvet. Kromarbetet är blankt och väl underhållet. När nuvarande ägare köpte bilen satt det en grill från modell 1967, han skaffade och monterade rätt grill från 1964. Grillen från 1967 medföljer.

  Lackarbetet är imponerande, rent och slätt överallt, med endast några mindre problem. Det finns tre små skador - en 7 cm repa/lackreparation på vänster bakre skärm, en liten 3 cm buckla på toppen av vänster främre skärm som enkelt kan repareras, och en 30 cm lång repa på höger bakre skärm, som syns på bilderna. Ändå är dessa problem enkla att åtgärda och påverkar inte bilens övergripande utseende.

 • Skick helhet:

  Den här bilen är en sann glädje för föraren, med en anmärkningsvärd historia och ägd under en längre tid. Utan tvekan kommer den att ge glädje till den nya ägaren i många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-04-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1964-04-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-04-21
Senast godkända besiktning: 2018-10-15
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG