Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142 B20 — 1973

Cypressgrön Volvo 142 av eftertraktad årsmodell i ett strålande skick.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Helt körklar klassiker. Hittar inget som kräver direkt åtgärd. Vi rekommenderar vanlig löpande service. Passande vagn för bilutställningar och trevliga semesterturer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15866
KARLSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 142?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Helt körklar klassiker. Hittar inget som kräver direkt åtgärd. Vi rekommenderar vanlig löpande service. Passande vagn för bilutställningar och trevliga semesterturer."

Beskrivning

Mycket fin Volvo 142 De Luxe. Föregående ägare köpte vagnen 2020 och renoverade den under pandemin. Allt som inte ansågs hålla måttet bytes ut mot nytt, eller renoverades. Karossen är renoverad och lacken håller god yrkesmässig standard.

Nuvarande ägare köpte bilen under 2022. På grund av nytt boende utan garagemöjligheter låter han sälja bilen. Bilen är svensksåld och inregistrerad redan i november 1972. Bilen har haft 10 registrerade ägare sedan ny. Sedan 2001 har den haft 2 brukare. Mätaren står på 33 000 mil, enligt tidigare ägare är det rätta miltalet 27 000 mil p g a utbytt trasig mätare. Bilen godkändes av Svensk bilprovning 2022 och är numera besiktningsbefriad. Original domkraft, reservhjul och verktyg medföljer.

Originalratt samt 4 stycken fabriksnya tillbehörsfälgar av modell ATS medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-11-21 
 • Avläst mätarställning
  330 000km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  kod 673-827 Brun textil 
 • Färg
  kod 110 Cypressgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin att köra, distinkta växellägen. Något trögstyrd, vilket enkelt åtgärdas genom att återmontera medföljande originalratt.

  Motorn är standard Volvo B20 utrustad med Stromberg enkelförgasare och med uppgiven effekt på 82hk. Växellådan är 4-växlad av modell M40. 2-krets servoassisterat bromssystem med bromsskivor runt om. Bromsarna har åtgärdats med renoverade bromsok, nya slangar, nya bakre bromsskivor och nya bromsbelägg runt om. Fälgarna renoverades samtidigt och skoddes med nya däck. Man har även bytt knutkors och monterat nytt batteri. Nytt avgassystem, m m. Vi kan inte gå igenom allt som åtgärdas, utan konstaterar att den är i bra genomgått och normalt fungerande skick. Vi har inga uppgifter om åtgärder på motorn, den går fint och låter som en Volvo B20 motor brukar göra.

 • Skick interiör:

  Fin inredning. Man har monterat nya dörrsidor, både fram och bak. Framstolarnas stoppning är utbytt, vilket bidrar till åkkomforten. Man har en lagat en söm på passagerarstolens rygg. Se bild.

  Både tyg och gummimattorna är nya. Bra innertak. Fin instrumentpanel, endast en mindre lagning, enligt bild. Extrautrustad med Volvo varvräknare. Man har tänkt på byta detaljer som ofta glöms bort, till exempel har man monterat nya knoppar och reglage på instrumentpanel och mittkonsol. Utrustad med tidsriktig Blaupunkt bilradio. Bagagerum i fint skick med ny sidoklädsel.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering som är ca 2 år gammal. Nya emblem samt riktade och polerade blanklister. Ger ett mycket gott intryck. Finns en liten buckla i blanklisten runt bakrutan. Se bild.

  Man har tänkt på att använda rätt detaljer, såsom tidsmässigt rätta torkarblad, rätt däcksdimension, rätt hjulkapslar samt original stänkskydd. Se bilder

 • Skick helhet:

  Ett utomordentligt fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-17
Ursprungsbesiktning: 1972-11-10 (regbes) (Ombes:19861118)
Datum i trafik första gången: 1972-11-21
Senast godkända besiktning: 2022-03-31
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Ägarens kommentar

Jag växte upp med Volvo 140-serien. Det var just 1973-års modell som var den snyggaste. Jag köpte bilen som en revival 2022. Den går fantastiskt fint och det är njutningsfylld nostalgi att köra den. Folk vinkar och ser glada ut när man kommer. Jag monterade en mindre sportratt och köpte nya ATS Volvofälgar från VP Autoparts inför sommaren 2023. På grund av byte av boendeform låter jag sälja bilen. En sån här fin bil vill man inte nattparkera ute på gatan.

Fakta om modellen

1973 kom Volvo 140-serien med nya större baklampor, ny grill, nya stötfångare och ny inredning med bland annat en mer modern instrumentpanel. Samtidigt presenterades flera härliga sjuttiotalskulörer, till exempel gul, grön, mintgrön och orange. Modellen hade bara detta utseende under ett år, då den 1974 ersattes av de tjocka stötfångarna, och året efter kom 240-serien. Årsmodell 1973 anses därför av många vara den finaste/mest vackra 140-modellen. Det gör den till en riktigt trevlig samlarbil som har sitt eget uttryck för körglädje. Slitstark, säker och bekväm, även på långfärder.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG