Visa alla bilder
Visa film

SAAB 95 V4 — 1967

Ett tillfälle att komma över en mycket tidig sjusitsig Saab 95:a med lågt chassinummer.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig och väl omhändertagen Saab i ett omodifierat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15846
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 95 V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig och väl omhändertagen Saab i ett omodifierat skick."

Beskrivning

Första ägare var en målerifirma i Västmanland. Andra ägaren var fadern till nuvarande ägare och han köpte den 1968. Fadern använde bilen väldigt sparsamt. Bilen har alltid förvarats i varmgarage och tagits väl om hand. Saaben användes då mest för semesterresor i Sverige, främst norrut. Den har aldrig utrustats med bilradio. De enda tillbehören den fick under andra ägarens tid var ett takräcke och kylarmaskering som medföljer bilen. År 1988 rasade kopplingen och bilen blev ståendes hos en vän till familjen. Nuvarande ägare, sonen till ägare nummer två, övertog Saaben 1989 och kopplingen fixades. Den hade då rullat cirka 17.000 mil. Sedan dess har bilen bara använts som sommarbil. Tidigt på 90-talet så totalrenoverades motorn med bland annat lager, öd-kolvar och renoverade toppar. Bilen brukas varje år som entusiastbil till och från bilevenemang och kortare resor. Ägaren har gjort flera utlandsresor i samband med INTSAAB, till exempel till England, Belgien, Danmark och Finland. Med chassinummer 42058 är den enligt uppgifter från SAAB, se bild, tillverkad 6 april 1966 den första tillverkningsveckan för -67 års modeller. Enligt Saab så började tillverkningen av modell 95 vid chassinummer 42001 och slutade vid 50197. Det satt antagligen en 2-taktsmotor monterad från början i Saaben som senare, kanske redan sommaren 1966, byttes mot en V4-motor innan leverans. Med bilen medföljer mycket och intressant dokumentation som kvitton, besiktningsprotokoll, tankningar med mera ända tillbaks till 1968. Även några delar och brunt tyg att laga stolarna med, se bild. Sannolikt är Saaben den äldsta kvarvarande 95 V4:an tillverkad redan 6/4-66. Dragkroken monterades för cirka 20 år sedan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-10-03 
 • Avläst mätarställning
  46343 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina men bilen kan vara lite tjurig att få igång med den automatiska choken. Det droppar lite olja från motor och växellåda. Inga mängder men det är inte helt tätt.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bruksskick med små skador, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Originallack med lackbättringar förutom bakskärmarna som är omlackerade. Repigt kromverk. Bilen har en trevlig patina.

 • Skick helhet:

  Saaben är i ett mycket trevligt bruksskick med fin patina. Bilen är i ett körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-03-01
Ursprungsbesiktning: 1967-10-03 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-10-03
Senast godkända besiktning: 2016-06-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Saab 95 presenterades 1959 och var en kombivariant av Saab 93, senare 96. Saab 95 kom att utvecklas parallellt med 93:an och framförallt dess efterträdare Saab 96 fram till 1978 då tillverkningen lades ned. 95:an behöll sitt namn när 93 ersattes av 96 men kallas också V4 kombi efter 1967. De sista årsmodellerna tillverkades i Arlöv. Saab 95 är en liten kombimodell. Den kunde fram till och med årsmodell 1975 rymma sju personer. Detta extrasäte togs senare bort av säkerhetsskäl och ersattes av reservhjulet som tidigare legat under baksätet. Modellen var även mycket lasttålig för sin storlek med 425 kg utöver tjänstevikt. För vissa exportmarknader tillverkades även en panelvagn utan fasta sidorutor och utan baksäte.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG