Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 2,0 16v cabriolet — 1987

En Saab Turbo Cabriolet i mycket fint originalskick. En välvårdad 900 Cabriolet som tål att brukas.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man får se en bil i detta skick. Bilen är körklar och behöver inga åtgärder för att brukas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
133 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15776
MELLANFJÄRDEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 2,0 16v cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man får se en bil i detta skick. Bilen är körklar och behöver inga åtgärder för att brukas."

Beskrivning

Det är inte ofta man stöter på en bil i detta skick med denna mätarställning. Saaben är i ett mycket bra bruksskick och låter och går som den ska. Nuvarande ägare har ägt Saaben sedan 2015.
Den har använts mest till olika bilevenemang och kortare resor under sommarhalvåren.

Bilen har fått nytt avgassystem, nytt batteri, ny sufflett och renoverade bromsar fram. Den har alltid varit förvarad inomhus i garage och har tagits väl omhand. En stor service är gjord vid 22.890 mil och mätarställning är idag cirka 22.920 mil.
Saaben är MHRF-försäkrad och är nu besiktigad, 19/4-23 utan anmärkning. Instruktionsbok finns.

Första årsmodellen av 900 cabriolet var 1986 och det året gick samtliga 400 tillverkade bilar till USA. 1987 var det första året modellen såldes i Sverige och Europa, totalt 2500 bilar varav 500 till Sverige. Detta exemplar är en tidig 1987:a som är svensksåld.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-02-25 
 • Avläst mätarställning
  228720 km 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Ac frånkopplad.

 • Skick interiör:

  Stolarnas skinn är något torrt och skulle må bra av lite läderbalsam. Handskfackets lucka har de klassiska bubblorna i vinylen. Tyget på passagerardörren sitter löst, se bild. Interiören i övrigt är i ett fint skick.

 • Skick exteriör:

  Exteriören och lacken är i ett bra bruksskick. Skrapmärken på främre stötfångarens vänstra hörn.

 • Skick helhet:

  En mycket fin originalbil i ett mycket bra bruksskick. Den är välskött och körklar inför sommarens utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-17
Ursprungsbesiktning: 1986-12-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-02-25
Senast godkända besiktning: 2023-04-19
Besiktigad tom: 2025-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Saab 900 Cabriolet visades på Frankfurtsalongen 1983 – en nyhet som fick motorpressen att gå i spinn. En fyrsitsig cabriolet utan startbåge var stort och första året 1986 såldes knappt 400 exemplar i USA. Året efter när 900 kom med den sluttande fronten fanns cabrioleten för alla marknader – och som tidigare tillverkades den i Finland.

Sammanlagt byggdes det 48 880 Saab Cabriolet fram till 1993. De sista två åren hade de airbag och ABS.
Saab 900 Cabriolet fanns både med och utan turbo, och från 1988 är turbon vattenkyld. Tuffaste varianten är 16S Cabriolet med Aero-look.
Genom åren har Saab 900 Cabriolet nyttjats flitigt i filmer och tv-serier. Bland annat förekommer den i High Fidelity och i komediserien Seinfeld.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mellanfjärden

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG