Visa alla bilder
Visa film

Renault 20 TL 1647 cc — 1976

Renault 20 TL, en tidigt svensksålt exemplar, kan beskrivas som en överlevare. En av endast 44 registrerade i Sverige

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det har gått över 30 år sedan jag senast såg en sådan på vägen. Den nuvarande ägaren köpte denna Renault 20 TL år 2020 och använder den främst som en sommarbil. Den har genomgått allmän service och dess besiktning är giltig fram till 31 augusti 2024. Motorn, växellådan och bromsarna fungerar bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15813
NOSSEBRO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault 20 TL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det har gått över 30 år sedan jag senast såg en sådan på vägen. Den nuvarande ägaren köpte denna Renault 20 TL år 2020 och använder den främst som en sommarbil. Den har genomgått allmän service och dess besiktning är giltig fram till 31 augusti 2024. Motorn, växellådan och bromsarna fungerar bra."

Beskrivning

Den här bilen såldes ursprungligen till dess första ägare i norra Sverige, där vintervägarna är saltfria. Som ett resultat har den skyddats från rost, vilket har hjälpt den att bibehålla sitt utmärkta skick. Bilen har haft totalt åtta ägare, inklusive både privatpersoner och återförsäljare. År 2020 köpte den nuvarande ägaren bilen från Uppsala och körde den 300 km hem utan några problem. Sedan dess har han använt den sporadiskt för sitt arbete och för att delta i bilträffar under sommarmånaderna. Ägaren är också en erfaren racerförare och en Renault-entusiast som förstår bilen väl och är noga med att underhålla den på rätt sätt. Bilen levereras med mycket dokumentation och som indikerar att körsträckan på 149 256 km är korrekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-07-29 
 • Avläst mätarställning
  149256 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och den går mjukt. Den har genomgått besiktning/MOT och är giltig t.o.m. 31 augusti 2024, så den är redo att köras hem. Hjulen och däcken är i gott skick, och bilen levereras också med en dragkrok och takräcken.

 • Skick interiör:

  Bilens ursprungliga interiör är i utmärkt skick, med välhållna säten, mattor, innertak, instrumentbräda och instrumentering. De enda mindre problemen är att förarens säte har en sprucken söm och att mattan på hatthyllan har släppt. En äldre radio/kassettspelare ingår också.

 • Skick exteriör:

  Någon gång har nya framskärmar monterats på bilen och karossen har delvis målats om. Karossen är rak, med endast mindre rost på nedre kanten av dörrarna, som syns på bilderna. Lacken är överlag ren, med vissa små stenskott på motorhuven, en 20 cm repa på dörren och några mindre touch-ups, vilket också är synligt på bilderna. Underredet är snyggt och utan tecken på tidigare svetsarbeten. Dock är vindrutan sprucken, men ägaren har inkluderat en ny som en del av köpet.

 • Skick helhet:

  Sammanfattningsvis är bilen i mycket presentabelt skick, med endast mindre kosmetiska åtgärder som kan behövas. Om du söker efter något annorlunda till ett rimligt pris och vill njuta av att köra den här sommaren kan den här bilen vara perfekt för dig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-23
Ursprungsbesiktning: 1976-06-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1976-07-29
Senast godkända besiktning: 2022-08-22
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Renault 20 TL:s motor kan generera en maximal effekt på 96 PS (95 bhp - 71 kW) vid 5750 rpm och ett maximalt vridmoment på 131 Nm (96 lb.ft) vid - rpm. Denna effekt överförs till framhjulen genom en 4-växlad manuell växellåda. När det gäller chassit har 20 TL en oberoende McPherson-strut-frontupphängning med spiralfjädrar och en stabilisatorstång, samt en bakre torsionsbalksupphängning med spiralfjädrar och en stabilisatorstång. Standarddäckstorlekarna är 165 / - på 13-tums fälgar för både fram- och bakhjul. Bromssystemet inkluderar skivor fram och trummor bak. 20 TL-modellen är en 5-dörrars bil med 5 sittplatser, tillverkad av Renault och såld ny från 1977 till 1984.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nossebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG