Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 450 SLC V8 — 1980

Mercedesklubbens hyllning till Björn Waldegård och hans seger i Bandamarallyt. Bilen har använts som reklampelare för klubben.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Tuff bil i bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 100SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15622
ESKILSTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 450 SLC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Tuff bil i bra skick."

Beskrivning

Denna Mercedes är nysåld av Philipson i Örebro 1980. Bilen köptes in av Mercedes Benz klubben Sverige 2018. Innan dess ägd av två på varandra följande medlemmar sedan 2001. Bilen har fått nya framskärmar. Ovanligt på detta exemplar är stora klimatorn (styrenheten till denna är ur funktion) samt tygklädsel. Mercedesen är även utrustad med elfönsterhissar runt om och elektriskt manövrerad taklucka, alla dessa fungerar. Motor M117, V8 på 225 hk och bränsleinsprutning. Bilen är i originalskick förutom bytta framskärmar 1999. Bilen har endast genomgått mindre reparationer, då främst på Philipson-verkstad. Vid genomgång av besiktningsprotokoll från 1989 och fram till nu har bilen bara haft två anmärkningar som 1997 var bromsrör och 2020 var ljusinställningen. Exteriört är bilen en replica av Waldegård/Thorzelius tävlingsbil från Elfenbenskusten rallyt 1980 (tidigare kallat Bandamarallyt) som står på museet i Stuttgart. Waldegård blev första världsmästaren någonsin i World Rally Championship 1979. Pärm med dokumentation medföljer bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-05-28 
 • Avläst mätarställning
  146727 km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går bra och lådan växlar fint. Styrenhet till klimatkontroll ur funktion. Luckan till batteriet är loss på grund av att det sitter en huvudströmbrytare monterad.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick. Jalusi i sidobakfönstrena har flagnat.

 • Skick exteriör:

  Exteriört är bilen i bra skick. Framskärmar bytta 1999. Lack i bra skick.

 • Skick helhet:

  En tuff Mercedes som väcker uppmärksamhet tack vare sina attribut.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-04-22
Ursprungsbesiktning: 1980-05-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-05-28
Senast godkända besiktning: 2021-06-01
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Mercedes SLC-modell kom 1971 och byggdes till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL. Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. Mercedes sportiga SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar.

Idag är bilmodellen R107 och C107 mycket attraktiva samlarbilar som börjar bli ovanliga. Många har levt hårda liv som bruksbilar och enligt historien byggdes de för att gå mer än 100 000 mil.

I mars 1973 introducerades USA-motorn på den europeiska marknaden i 450 SL. I mars 1980 introducerades nya V8:or från den nya S-klassen och i september 1985 gjordes den sista uppdateringen. 107 pensionerades 1989 efter en produktionscykel på 18 år.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eskilstuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG