Visa alla bilder

Mercedes-Benz 170 V W136 — 1950

Svensksåld Mercedes 170, ett avstannat renoveringsobjekt med mycket delar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En påbörjad renovering där karossen blästrats och grundlackats. Vad jag kan bedöma så medföljer det mesta av originaldelarna för renovering. Original registreringsbevis medföljer för ursprungskontroll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
5 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15883
LJUNGBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 170 V W136?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En påbörjad renovering där karossen blästrats och grundlackats. Vad jag kan bedöma så medföljer det mesta av originaldelarna för renovering. Original registreringsbevis medföljer för ursprungskontroll."

Beskrivning

En trevlig Mercedes 170 som nuvarande ägare köpte i detta skick för många år sedan. Han hade ambtionen att renovera och färdigställa bilen men tiden har inte räckt till så nu vill han att någon annan entusiast tar över. Gamla papper finns för registrering.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  32356 Km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt bör gås igenom och renoveras.

 • Skick interiör:

  Förvånansvärt hela säten förutom förarstolen med originalklädsel. Övrig inredning medföljer och behöver renoveras. Mätare och en mängd smådetaljer finns (se bilder).

 • Skick exteriör:

  Karossen är blästrad och grundlackad även ram och skärmar. dörrar och motorhuv har kvar originallacken.

 • Skick helhet:

  Mycket jobb men ingen omöjlighet för den händige. En eftertraktad samlarbil när den är klar.

Fakta om modellen

Typ 170 V, som introducerades i februari 1936 på bilutställningen i Berlin, ersatte den tidigare sexcylindriga W15 170 som Mercedes volymmodell. Den hade ett avancerat centralramschassi byggt med ovalrör och individuella hjulupphängningar runt om. I framvagnen gjorde tvärliggande bladfjädrar tjänst både som fjäderelement och som bärarmar. Bak satt en pendelaxel. Hjärtat i detta påkostade chassi var, som vanligt när det gällde Mercedes-Benz volymmodeller, en trött sidventilsmotor. Men den nya fyran hade åtminstone bättre vridmoment än sexan den efterträdde. Mercedes erbjöd, som alltid till sina mellankrigsmodeller, en mängd karosser: två- och fyrdörrars sedan, två- och fyrsitsig cabriolet, tourer, roadster m m.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG