Visa alla bilder
Visa film

Hult Healey B20 — 1986

En svensk klassiker från Hult i Småland, en Hult Healey.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En riktigt kul hobbybil som dessutom är lättsam att äga, vanliga Volvo-grejor som dessutom är prisvärda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15717
NORA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Hult Healey?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En riktigt kul hobbybil som dessutom är lättsam att äga, vanliga Volvo-grejor som dessutom är prisvärda."

Beskrivning

Med tankarna på den ikoniska bilen, Austin Healey, i bakhuvudet tillverkades 35 byggsatser och 4 färdiga bilar på 1980-talet. Detta exemplar av Hult Healey är byggt av en kunnig person som även byggt ett par AC-Cobror. Nuvarande ägare har ägt bilen i 15 år. Den är utrustad med Volvos B20 motor som är borrad till B21 i renoverat och lagom trimmat skick. Toppen är något modifierad och har utrustats med en Weber tvåportsförgasare. Motorn har även en mild trimkam, oklart vilken betäckning kammen har, och extractorgrenrör. Bilen har även utrustats med Volvos original GT instrument. Ägaren uppskattar effekten till cirka 120-130 hk. Växellådan av modell M40 är också renoverad. Hult Healeyn är påkostad genom åren. På senare tid har bland annat bromsar blivit åtgärdade och den har fått nya däck, kopplingsvajer och batteri. Bilen lackerades om för cirka 10 år sedan och fick då en ny kulör. Ny sufflett med ställning medföljer men denna är inte monterad. Torkarna och vindrutespolningen är defekta. Bilen är servad senast hösten 2022 och den startar lätt och går bra.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-07-09 
 • Avläst mätarställning
  643 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Torkarna och vindrutespolningen är defekta och behöver åtgärdas.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick. Stolarna som sitter i är från en Mini.

 • Skick exteriör:

  Professionell äldre omlackering i bra skick. Den äldre kulören, röd, syns i dörrhål mot framskärmarna och insida av dörrar. Karossen är också i ett bra skick. Ett liten lackskada finns på motorhuven, se bild.

 • Skick helhet:

  En Hult-Healey i fint körklart skick efter åtgärdande av torkare och vindrutespolningen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-06-12
Ursprungsbesiktning: 1986-07-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1986-07-09
Senast godkända besiktning: 2022-06-01
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Hult Healey är en svensk byggsatsbil. Det hela började då Mats Svanberg från Hult såg en Austin-Healey och förälskade sig i den. På 1970-talet köpte han en och då den 1981 skulle renoveras ville han göra en replika av tävlingsversionen utan att förstöra sin originalbil så han beslutade sig för att göra en kopia. Han kallade in Lennart Waerme som hjälpte till. Chassit baserades på originalet men det fick motor, växellåda och hjulupphängning från en 1972 års Volvo 142. För att få plats med Volvodelarna gjordes bilen 14 cm bredare än originalet. Hult Healey, som den blev känd som, registrerades sensommaren 1984. De började också tillverka byggsatser baserade på sin design. Fram till 1990 hade det sålts 35 byggsatser och fyra färdiga bilar. 1987 konstruerades en uppdaterad version med mer racedesign som använde en Volvo B23 motor som gav 250 hk. Karossen vägde bara 50 kg. Bara tre exemplar av den andra generationen Hult Healy tillverkades.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nora

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG