Visa alla bilder
Visa film

Citroën GS 1220 Break 4 cyl boxer — 1975

Osannolik överlevare en svensksåld Citroen GS i originalskick, har aldrig varit svetsad eller omlackad. Mekaniskt renoverad och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Originalbil som fungerar klanderfritt och är i ett bra skick. Rostblåsor finns på karossen men är fyllda med linolja för att inte utvecklas mer. Har ägts av entusiaster som har renoverat den genom åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15856
RÖDEBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën GS 1220 Break?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Originalbil som fungerar klanderfritt och är i ett bra skick. Rostblåsor finns på karossen men är fyllda med linolja för att inte utvecklas mer. Har ägts av entusiaster som har renoverat den genom åren."

Beskrivning

Bilen har ägts sedan 2004 av kända entusiaster inom Citroenklubben och mycket mekaniskt har genomförts (se ägarens kommentar). Det är en av få som överlevt då de flesta är upprostade idag på grund av dåligt rostskydd. Nuvarande ägare köpte bilen 2021 och har fortsatt omvårdnaden men börjar nu få platsbrist i garaget varför han väljer att sälja denna.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1974-11-11 
 • Avläst mätarställning
  215 180 Km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och fungerar utan anmärkning, väl underhållen och körklar. Se ägarens kommentar vad som är gjort.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i helt och fint skick med spår av försiktigt brukande.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick, rostblåsor finns men är linoljebehandlade. Kromet är fint likaså fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En överlevare i originalskick med 70-talet färgskala, "50 shades of brown". Trevlig att köra och är klar för sommarens utflykter. Kul detalj är att bakre stötfångaren är monterad på bakluckan och därigenom är lasttröskeln obefintlig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-09
Ursprungsbesiktning: 1974-10-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-11-11
Senast godkända besiktning: 2022-07-26
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Ägarens kommentar

Vid samtal med tidigare ägare så berättade han att han köpte bilen från ett dödsbo i Norrköping. Och den vintern plockade han ur motor och växellåda, han gick igenom alltihop och bytte alla tätningar samt packningar, även startmotor, generator,tryckplatta och lameller, avgassystem. Han skrapade även bort all underedsmassa (orginal) och målade dit nytt. Bilen är aldrig rostlagad under och har behandlats med linolja i befintliga rostblåsor på lacken för att stoppa upp förfarandet. Kamremmarna och service utfördes i april 2022. En ärlig veteranbil utan massa bättringar. Bilen har en original bensinvärmare som ingår, men den är ej monterad i bilen nu. Bilen är besiktad och körklar och fungerar mycket fint maskinellt och hydrauliskt. 2 nycklar samt original instruktionsbok och besprotokoll finns.

Fakta om modellen

Citroën GS tillverkades mellan 1970 och 1979. Bilen var tekniskt mycket avancerad med nollpunktsupphängda framhjul, centralt monterade skivbromsar fram och ett något förenklat hydrauliksystem från DS/ID. Bilen tillverkades även i kombi- och sedanvarianter kallade Break respektive Berline.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rödeby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG