Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Corvette C3 Stingray — 1968

En tidig Stingray med mycket attityd, få ägare och låga miles.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn i relativt orört skick som i stora delar skall vara i originalutförande. Den har brukats och har sina blessyrer men är samtidigt motorhistoriskt intressant och en vagn utan lulllull och uppgraderingar. En genuin klassiker helt enkelt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15861
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Corvette C3 Stingray?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn i relativt orört skick som i stora delar skall vara i originalutförande. Den har brukats och har sina blessyrer men är samtidigt motorhistoriskt intressant och en vagn utan lulllull och uppgraderingar. En genuin klassiker helt enkelt."

Beskrivning

Enligt uppgift har den här bilen haft två ägare i USA, den förste ägde den i tre år. Ägare nummer två, collegestudent, köpte den tidigt 70-tal och behöll den i nästan femtio år, fram till pensionen. Den 1 mars 2018 utfärdas ett certifikat i staten Ohio, då hade bilen gått 69171 Miles. I december samma år blir bilen förregistrerad i Sverige. Nuvarande ägare förvärvade bilen i juni 2019. Nu har bilen gått 70960 miles, den har matching numbers med en 327:a och automat.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2019-06-03 
 • Avläst mätarställning
  70960 miles 
 • Kw / hk
  257 / 349 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn, vinyl och tygmattor 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är inte provkörd och ordentligt undersökt undertill men den startade lätt, lät och gick som förväntat och förefaller vara i ett gott mekaniskt skick. Den har gått relativt lite på senare år och en genomgång och service är att rekommendera.

 • Skick interiör:

  Stolar, dörrsidor, mattor etc. är i fint skick. Stolar är troligen omklädda. Även instrumentbräda och andra detaljer är i bra bruksskick. Funktioner för sufflettlucka och förvaringsutrymmet fungerar klanderfritt.

 • Skick exteriör:

  Lackering uppges vara i originalskick, tidens tand har inneburit stenskott, repor och färgsläpp men är överlag i ett fint patinerat brukskick för sin ålder. Krom, glas, sufflett och övrigt är i ett fint skick. Fälgar och däck likaså. Motorutrymme är i bruksskick och popup-lampor fungerar väl.

 • Skick helhet:

  Corvette har varit en ingrediens i The American Dream genom åren. Den här vagnen har en mycket trevlig och fin potential. En vagn att bruka och/eller förädla. Det är naturligtvis upp till ny ägare men det genuina bruksskicket, där mycket fortfarande är i originalutförande har definitivt sin charm.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-03
Ursprungsbesiktning: 2018-12-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-06-03 (680101)
Senast godkända besiktning: 2018-12-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Corvette C3 presenterades 1968 och byggde på samma chassi som sin föregångare. Chefsdesignern Bill Mitchell hämtade inspiration från vattenvärlden och döpte då modellen till Stingray. Den här generationen av Chevrolets sportiga Corvette, blev en riktig storsäljare. 1973 kom den nya stötfångaren i mjuk plast och året efter var sista året med Big Block. 1975 kom katalysatorn och även den bakre stötfångaren börjar gjutas i ett stycke. Cabrioletversionen togs ur produktion 1975. Corvette C3 tillverkades fram till 1982.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG