Visa alla bilder
Visa film

Austin Healey 3000 Roadster BN7 — 1960

Körklar Big Healey 3000 Roadster. Tillverkad i endast 2800 exemplar.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Besiktningsfri och körklar Big Healey. Normalt fungerande tekniskt. Vi hittade inget som kräver omedelbar åtgärd. Här är det köparen som väljer nivån för framtida åtgärder.

Man kan välja mellan fortsatt brukande i nuvarande skick och helrenovering. Eller kanske bara en omlackering?"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15857
BILLINGSFORS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin Healey 3000 Roadster BN7?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Besiktningsfri och körklar Big Healey. Normalt fungerande tekniskt. Vi hittade inget som kräver omedelbar åtgärd. Här är det köparen som väljer nivån för framtida åtgärder.

Man kan välja mellan fortsatt brukande i nuvarande skick och helrenovering. Eller kanske bara en omlackering?"

Beskrivning

Trevlig Austin "Big Healey" i ett mer ovanligt utförande som 2-sitisig roadster. Den är även utrustad med den eftertraktade hard toppen. Den kom hit som flyttgods från England 2013. Importör var engelsmannen Mr Biggs, som köpte den av första ägaren 1964. Han måste ha varit riktigt förtjust i sin bil, eftersom han behöll den ända till sin bortgång 2021. Under perioden 2005-2007 lät Mr Biggs kosta på motorrenovering, karossrenovering och genomgång av växellådan. Man lät även konvertera toppen med ventiler som tål blyfri bensin. Arbetet utfördes i England och kvitton på arbeten medföljer. Under tiden i Sverige, mellan 2013 till 2023, har vagnen körts ca 300 mil. Nuvarande ägare var bekant med Mr Biggs och köpte vagnen av dödsboet. Han äger flera engelska entusiastfordon, och låter därför Healeyn gå vidare. Hastighetsmätare och vägmätare är graderad i engelska miles. Nuvarande mätrarställning är 24817 miles, motsvarande 3994 svenska mil. Bilen besiktades av svensk bilprovning 2016 och är som veteranbil numera besiktningsbefriad. Bilen är i ett väl fungerande bruksskick och kan med fördel brukas i detta skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  2014-06-24 
 • Avläst mätarställning
  24817 miles 
 • Kw / hk
  97 / 132 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  skinnklädsel 
 • Färg
  Flerfärgad röd/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rak 6-cylindrig motor på 2,9L med dubbla SU-förgasare. Uppgiven effekt är 126hk. 4-växlad manuell låda med elektrisk överväxel. Utrustad med skivbromsar fram. Lättstartad. Låter normalt och känns som en engelsk sportbil på vägen. Äldre engelska sportvagnar har alla sina individuella karaktärsdrag och kräver sin speciella körställning bakom ratten. Den här vagnen hade temperament och bra flyt på vägen.

 • Skick interiör:

  Proper inredning med spår av brukande. Golvmattan på förarsidan är lite sliten. Dörrsidorna verkar vara de ursprungliga, med lite märken och någon mindre skada. Välhållna stolar. Originalratten är utbytt till en Moto-Lita sportratt. Snyggt innertak och fin instrumentpanel. Extratrustad med klocka och modern tempmätare. Även utrustad med tidsriktig fungerande radio. Stereo 8 spelaren ej testad, då kassetter saknades. Defrosterfläktens kanaler är inte inkopplade.

 • Skick exteriör:

  Bilen verkar varit vit/blå från början. Den röd/vita omlackeringen är gjord för många år sedan. Den är mer av karaktären entusiasm än professionell. Vid närmare granskning finns skavmärken, någon repa och även blåsor i lacken. Se bilderna.

  Det medföljer sidorutor att montera vid körning i kyligt väder. Ett mindre fäste saknas på ena rutbågen. Se bilder.

 • Skick helhet:

  Väl fungerande bruksskick. Anmärkningar av kosmetisk karaktär.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-17
Ursprungsbesiktning: 2013-09-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-06-24 (600908)
Senast godkända besiktning: 2016-08-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Ägarens kommentar

Bilen ägdes av en bekant på hemorten. Han var underbart engelskt konservativ, av den gamla stammen. Han var mycket noggrann med det tekniska. Det var viktigt för honom att bilen fungerade utan problem. Att däremot kosta på en ny professionell lackering var för honom främmande. Vid hans bortgång fick jag möjligheten att överta bilen. Den har bara haft 2 brukare sen ny. Jag tycker den är extra trevlig eftersom det är en roadster. Även hardtoppen är speciell. Förhoppningsvis kommer den glädja nästa ägare. På samma sätt som den var till glädje för Mr Biggs i 57 år.

Fakta om modellen

Austin Healey 3000 kallas "Big Healey" och byggdes mellan 1959 till 1967. Bilens kaross gjordes hos Jensen Motors och bilen monterades i BMC/MG fabriken, parallellt med företagets MG-modeller. Mer än 90% av produktionen gick på export till USA och bilen var mycket framgångsrik i racing och rallyn på sin tid. Idag är bilmodellen en populär tävlingsbil för entusiaster i historiska rallyn.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Billingsfors

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG