Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 S W111 — 1965

Presentabel och körbar W111 bestyckad med lite större maskineri och andra trevliga möjligheter.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Maskinellt intressant och en rolig bil att jobba på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
82 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14729
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Maskinellt intressant och en rolig bil att jobba på."

Beskrivning

En vit fin S-Klass som levererades i Sverige till sin första ägare en aprildag på våren 1965. Någon gång under ägarlängden har bilen renoverats och begåvats med en motor från en nyare modell, en 250-maskin med insprutning. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2016 och rullade någon sommarsäsong. Positiva detaljer på bilen är original soltak och eftertraktade original vänster och höger backspeglar. Besiktigades senast 2015 och behöver alltså besiktigas en sista gång för att erhålla besiktningsfri status. Mätarställningen säger just nu 806 mil, och sannolikt har den gått runt två gånger.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-04-08 
 • Avläst mätarställning
  8060 km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  250-motorn startar och går, lådan växlar fint, men bilen behöver en generell översyn och i synnerhet av bromsarna.

 • Skick interiör:

  Vid renoveringen för några år sedan fick bilen en nyare skinnklädsel som har några mindre skador och än viktigare en väldigt blank yta som verkar vara behandlad med färg eller lack.

 • Skick exteriör:

  Bra kaross och presentabel lack med några små stenskott. Fint krom och inga tecken på rost. Bilen har svetsats vid något tillfälle, som så många andra bilar från här tiden som har varit bruksbilar.

 • Skick helhet:

  Bra fen-Merca med fina möjligheter. För en originalentusiast skulle en ordentlig översyn av inredningen säkert vara viktig för att nå målet. Maskinellt är uppgraderingen med den större motorn och bränsleinsprutningen ändå i den roligare ändan av originalskalan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-10-14
Ursprungsbesiktning: 1965-04-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-04-08
Senast godkända besiktning: 2015-05-28
Besiktigad tom: 2017-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

W111, fen-Mercan här hemma eller Heckflosse på tyska, var sextiotalet stora Mercedes som på många sätt lade grunden till S-Klass, Sonderklasse. Versionerna 220 Sb med förgasare eller 220 SE med insprutning. Modellen var förhållandevis kortlivad då karossens femtiotalsinspirerade fenor, som skulle flirta med den amerikanska marknaden, snabbt blev omoderna på sextiotalet. Ersättaren, W108, presenterades redan 1965, även om W111 hängde i några år till.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG