Visa alla bilder
Visa film

Ferrari 3.2 Mondial Coupé 3,2 V8 — 1987

Mest prisvärda Ferrarin i absolut bästa samlarskick. Originallack och inredning utan anmärkningar. Bara körd 3200 mil, dokumenterat och garanterat.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Troligtvis den bästa och finaste Mondialen i Sverige."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
397 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14778
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ferrari 3.2 Mondial Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Troligtvis den bästa och finaste Mondialen i Sverige."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 2001 från första ägaren i Italien. Den har haft två brukare i Sverige. Nuvarande ägare och bilsamlare har haft bilen i 3,5 år och säljer den för den är för fin att använda. Annars är den mycket trevlig att köra med V8 motor på 3,2 liter och 271 Hk som ger den riktig Ferrari-känsla och prestanda.

Eftersom detta var en instegsmodell är det dock svårt att hitta fina exemplar. För denna bil garanterar säljaren att den aldrig varit krockad samt att mätarställningen 3200 mil är korrekt. Alltså ovanligt fint köptillfälle för samlare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  2002-10-04 
 • Avläst mätarställning
  31735 km 
 • Kw / hk
  199 / 271 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Då den körts lite de senaste åren kan behövas en enkel service innan den tas ut på längre turer. Kamrem bytt för två sedan i samband med stor service. Efter detta har bilen knappt använts.

 • Skick interiör:

  hel och fin inredning utan synbart slitage. Original handlingar finns i handsfacket.

 • Skick exteriör:

  Bästa samlarskick, felfri originallack. endast ett litet dörruppslag går att finna på en skärmkant.

 • Skick helhet:

  Troligtvis den bästa och finaste Mondialen i Sverige. Vi har aldrig sett någon som är såhär fräsch i skicket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-11-25
Ursprungsbesiktning: 2001-09-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-10-04
Senast godkända besiktning: 2021-06-07
Besiktigad tom: 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Mondial kom 1981 och blev en storsäljare som byggdes fram till 1993. Föregångaren hette 308/GT4 och var ritad av Bertone, medan Mondialen var ritad av Pininfarina och lite längre för att på plats med ett mindre baksäte. 1985 kom en större V8 motor, 3,2 liter. Totalt byggdes 927 st coupéer med denna motor.

Efterföljarna hette Ferrari 348 och 456 och när produktionen av Mondialen upphörde försvann Ferraris 4-sitsiga mittmotorbilar, vilket gör att denna modell blivit alltmer eftertraktad i samlarkretsar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-19.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG