Visa alla bilder
Visa film

Porsche 912 Coupé 1600cc — 1966

Eftertraktad bil i klassisk Porschedesign. Motor renoverad 2006. Utrustad med 5-växlad låda och 5 instrument.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket pengar har lagts på en omfattande renovering av motor. Idag ä bilen trevlig att köra. Startar lätt, bra bromsar och växellåda, Besiktningsbefriad och redo att köra hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
476 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16030
JÖNKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 912 Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket pengar har lagts på en omfattande renovering av motor. Idag ä bilen trevlig att köra. Startar lätt, bra bromsar och växellåda, Besiktningsbefriad och redo att köra hem."

Beskrivning

Såld ny i Sverige och har haft totalt 9 ägare. Den nuvarande ägaren har vårdat den väl under sina 25 års ägande. En föregående ägare renoverade bilen i slutet av 1980-talet. Trots att bilen har fått en ny lackering finns det vissa små tecken på bubblor under lacken på vissa områden, se bilder. Trots detta är bilen fortfarande presentabel. Interiören är i fint skick och uppvisar viss slitage, den är dock komplett, ren och väl underhållen. Det är värt att notera att den har fabriksalternativet med en instrumentpanel med 5 mätare.

Motorn genomgick en omfattande renovering där alla slitna komponenter byttes ut och den testades noggrant i provbank innan den installerades 2006. Sedan dess har bilen kört otroligt lite, endast 1900 km enligt den medföljande fakturan. Även kopplingen byttes 2006 och bromssystemet genomgick en fullständig renovering 2007. Mätarställningen är nu 23,547 km, och vi tror att den har gått runt minst en gång och då troligen körts 123 547 km. Detta kan dock inte verifieras med säkerhet.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1966/1966 
  • Första registreringsdatum
    1966-10-12 
  • Avläst mätarställning
    23547 Km 
  • Kw / hk
    66 / 90 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textile 
  • Färg
    Blå Metallic 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen går bra utan några märkbara problem. Vi rekommenderar en rutinservice. Den levereras med attraktiva original-stålfälgar, som kompletteras med kromade navkapslar och däck i bra skick. Ett nytt batteri installerades nyligen, den 10 maj 2023. Dessutom medföljer två nycklar för extra bekvämlighet.

  • Skick interiör:

    Bilens interiör är intakt. En ampere-mätare och en gammal Blaupunkt-radio har installerats, även om radion för närvarande inte är inkopplad. På Instrumentpanelen har vinylen släppt på något ställe och mätarna har lite damm bakom glaset. Sätemn visar normalt slitage för ålder, liten spricka i sömmen på förarsätet. Golvmattorna, dörrpanelerna och innertak är i bra skick med tanke på deras ålder.

  • Skick exteriör:

    Som tidigare nämnts genomgick bilen renoveringar på 1980-talet, vilket är tydligt med vissa tecken på bubblor i lacken. Men det finns inga synliga tecken på rost på karossen och den är fortfarande rak och presentabel. Underredet är rent och fritt från rost, även om det finns spår av tidigare arbete i fronten.

  • Skick helhet:

    Bilen är i kördugligt skick och fungerar fint. Du har möjligheten att antingen fortsätta njuta av den som den är eller överväga en karossrenovering och omlackering, allt beroende på dina preferenser och prioriteringar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-05-09
Ursprungsbesiktning: 1966-10-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-10-12
Senast godkända besiktning: 2017-05-04
Besiktningsbefriad: ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

912 var i grunden en billigare och mindre kraftfull variant av den ikoniska Porsche 911. Den introducerades som en instegsmodell för att locka kunder som önskade designen och prestigen hos 911, men föredrog ett mer prisvärt alternativ.

Porsche 912 hade en fyrcylindrig motor istället för den sexcylindriga motorn som fanns i 911. Motorn var en 1,6-liters luftkyld plattfyra som producerade cirka 90 hästkrafter. Trots att 912 inte var lika snabb som 911 erbjöd den fortfarande en givande körupplevelse och utmärkta köregenskaper.

912 delade många designelement och komponenter med de tidiga 911-modellerna, inklusive sin ikoniska stil, interiörlayout och fjädring. Visuellt sett liknade 912 starkt 911, vilket gjorde det svårt att skilja mellan de båda modellerna vid första anblicken. Dock hade 912 subtila skillnader, såsom annan emblem och kromdetaljer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Jönköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG