Visa alla bilder

Opel Kadett 1100 S Coupé — 1966

Gammelfarfars Kadett har kommit ut på vägarna igen efter många år i en lada. Besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i originalskick och stora delar av originallacken är kvar. Inredning i ett välbevarat skick. Är uppstartad och genomgången av kunnig mekaniker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15924
VIKBOLANDET
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i originalskick och stora delar av originallacken är kvar. Inredning i ett välbevarat skick. Är uppstartad och genomgången av kunnig mekaniker."

Beskrivning

Bilen har haft få ägare som varit rädda om den. Nuvarande ägares gammelfarfar har ägt den från början och hans son. Den ställdes av 1993 och förvarades i en lada. Han köpte den 2019 och påbörjade renovering och uppstart, skärmarna var redan bytta så han ordnade med en lackering.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-05-16 
 • Avläst mätarställning
  01845 Km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil / Galon 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, har servats av nuvarande ägare med renoverat bromssystem m m. Litet missljud finns från urtrampningslagret.

 • Skick interiör:

  Original inredning i ett bra skick, hela fina säten och innertak utan anmärkning. Panelen vid bakrutan något sliten.

 • Skick exteriör:

  Till stora delar är originallacken bevarad, framskärmarna är bytta och fint lackerade. En äldre enklare lackering är gjord på passagerardörren. Kromet är i bra skick, även fälgar och däck. Har även klarat sig fint från rostangrepp.

 • Skick helhet:

  En ovanlig Opel Coupé som är i bra entusiast skick, körklar för sommarens utflykter och träffar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-11
Ursprungsbesiktning: 1966-05-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-05-16
Senast godkända besiktning: 2020-01-25
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Kadett B kom 1966 och hade då växt i alla ledder, men byggde i huvudsak på samma teknik som föregångaren. Alla Kadett B hade transversalfjäder fram, -66 och -67 hade bladfjädrar bak, -68 till -73B var utrustad med spiralfjädrar, förutom Caravan som fick behålla bladfjädrarna. En udda version kallades Olympia, och var en lite lyxigare version än Kadett, men förutom utsmyckning och motorer, var den identisk med Kadett. Större motorer kom också, standard var nu 1100, men även 1500, 1700 och senare kom 1900 cc i den populära Rally-Kadett (Coupé), och Kadett Sport (Sedan). Den stora motorn på 90 DIN hk, gav Rally-Kadett och Kadett Sport goda prestanda, och de användes flitigt i motortävlingar, med stora framgångar. Sporrade av detta, byggde Opel en ännu starkare Rally-Kadett, med 1900 cc motorn trimmad till 106 DIN hk. Denna version fick tillnamnet "Sprint", i likhet med den större Rekord när denna var försedd med den trimmade motorn. Som kuriosa kan nämnas att då Kadett B inte var avsedd för den stora 1500/1700/1900-motorn från början, medförde detta att motorn inte gick att lyfta ut uppåt, utan framvagnen fick demonteras och motorn fick sänkas ner under bilen!

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vikbolandet

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG